Kangasalan kaupungin kulttuuristipendien saajat 2019


Kangasalan kaupungin kulttuuristipendillä tuetaan nuoria, enintään 35-vuotiaita taiteilijoita ja eri taiteenalojen opiskelijoita ja se myönnetään hakemuksesta taiteellisten ansioiden perusteella.

Stipendejä on jaettu vuodesta 1994. Taiteellisten ansioiden lisäksi edellytetään, että taiteellinen työskentely on tapahtunut Kangasalan kaupungin alueella, tai että teosta tai toiminnasta on erityistä hyötyä Kangasalan kaupungille. Stipendi voidaan myöntää myös, jos saajalla tai toiminnalla, jonka perusteella stipendi myönnetään, on yhteys Kangasalaan.

Sivistyslautakunta myönsi kokouksessaan 11.12.2018 stipendit seuraaville henkilöille:

 Halminen Niilo, musiikkileirille osallistuminen, viulisti 500 €.

Niilo Halminen opiskelee viulun soittoa Pirkanmaan musiikkiopistossa viidettä lukuvuotta. Hakija on soittanut omien soolokonserttien lisäksi mm. Kangasalan Pikkupelimanneissa ja jousiorkesteri Alberonessa sekä esiintynyt Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla. Hän on nuoresta iästään huolimatta osallistunut jo kahtena kesänä klassisen musiikin leirille, jossa saa intensiivistä solisti- ja kamarimusiikkiopetusta. Kunniakirja ja palkinto lasten pelimannikilpailuista Kaustisilta 2017 sekä Pirkanmaan musiikkiopiston (PMO:n) kannustusstipendi 2018.

Kangasalan lukion Hullu Prinssi -musikaalin työryhmän nuoria jäseniä, lukion entisiä oppilaita.

Moona Lehtola 1000,-

Moona Lehtola on musikaalin koreografi. Hän opiskelee parhaillaan Tampereen ammattikorkeakoulussa musiikkiteatterilinjalla ja toimii työparina musikaalin ohjaaja Disa Kamulan kanssa. Hänen työpanoksensa musikaalissa oli huomattavan suuri.

Johanna Jeronen 500,-

Johanna Jeronen oli vastuussa musikaalin markkinoinnin ja sähköisen median graafisesta ulkoasusta ja sisällöstä yhdessä käsikirjoittajan professori Hanna Sutelan ohjauksessa. Johanna opiskelee parhaillaan graafista suunnittelua Tampereella.

Moona Lymi 500,-

Moona Lymi vastasi markkinoinnista sosiaalisessa mediassa ja sen sisällöllisestä tuottamisesta Hanna Sutelan johdolla.

Lotta Silván 500,-

Lotta Silván toimi puvustuksen toisena ohjaajana ja vastuuhenkilönä yhdessä Aalto yliopistossa työskentelevän taiteen tohtori Joanna Weckmanin kanssa.