Kangasalan kaupungin digilähettiläät auttavat työkavereitaan digiasioissa


Digilähettilästoiminta on Kangasalan kaupungin uusi henkilöstölle suunnattu toimintamuoto. Idea syntyi Kangasalan kaupungin digikarttatyön yhteydessä. Digilähettilästoiminnassa avuntarvitsija kohtaa avunantajan helposti ja nopeasti. Toiminnan tavoitteena on tarjota henkilökohtaista, vaivatonta ja helposti lähestyttävää apua ongelmatilanteissa tai valmennusta, ohjausta ja koulutusta esimerkiksi erilaisten ohjelmistojen käytössä. Kaupungin työntekijä voi ottaa yhteyttä digilähettilääseen, kun hän kohtaa digiasioihin liittyvän ongelmatilanteen tai jos hän tarvitsee opastusta jonkun digityökalun käytössä.

Henkilöstölle suunnatussa kyselyssä ja kartoituksessa selvisi, että työntekijöillä on erilaisia tarpeita ohjelmistojen käyttöönottoon, jatko-opastukseen tai ongelmatilanteisiin liittyen. Digilähettilästoiminnalla vastataan tarpeisiin ja lisätään työntekijöiden osaamista.

– Digilähettiläät ovat käyttämätön voimavara osaamisen edistämiseen kaupungin sisällä. Toiminnassa mennään erityisosaaminen edellä. Nyt starttasimme toiminnan ja toivomme, että käytäntö laajenee ja saamme vielä lisää osaajia joukkoomme, kertoo kehitysjohtaja Juuso Heinisuo.

Tällä hetkellä digilähettiläät tarjoavat osaamistaan mm. erilaisten toimisto-ohjelmistojen, digitaalisten oppimisympäristöjen ja varhaiskasvatuksen asiointipalveluiden parissa. Heidän puoleensa voi kääntyä myös videotuotantojen, sosiaalisen median sisältöjen luomiseen ja eri somealustojen käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

 

Lisätietoja:

Juuso Heinisuo, kehitysjohtaja
juuso.heinisuo@kangasala.fi
p. 044 481 3220