Kangasala ottaa käyttöön eVakan eli varhaiskasvatuksen asiointia helpottavan sähköisen järjestelmän


Kuva: Ismo Santapukki

eVaka on varhaiskasvatuksen järjestelmä, joka sujuvoittaa muun muassa päiväkotien hallintoa, laskutusta, henkilökunnan reaaliaikaisen läsnäolon seurantaa, viestintää ja lasten läsnäoloaikojen varausta.

Järjestelmän ovat kehittäneet Espoon, Tampereen, Turun ja Oulun kaupungit. eVaka perustuu avoimeen lähdekoodiin eli se on maksutta tarjolla myös muille kunnille. Myös järjestelmän tulevat päivitykset ovat maksuttomia eikä järjestelmän käytöstä makseta lisenssimaksuja.

Tampereella evaka on ollut käytössä keväästä 2022 alkaen ja kehyskuntien yhteisprojektin tavoitteena on tiivis yhteistyö Tampereen kanssa. eVakan tuoteomistaja Mari Tammiston mukaan Tampereen seudun yhtenäisyys tuo synergiaetuja asiakkaan, henkilöstön ja organisaation tasoilla.

– Tavoitteena on toimivammat ja ketterämmät prosessit, joiden avulla asiakkaalle saadaan parempaa asiakaspalvelua, Mari Tammisto sanoo.

Kangasalan valtuusto päätti eVaka -järjestelmän käyttöönoton edistämisestä 12.6.2023 ja Kangasala aloitti yhdessä muiden Tampereen kehyskuntien kanssa käyttöönottoprojektin elokuussa. Kaikille kehyskunnille tehdään omat sovitukset eVakasta.

– Syksyn aikana yhtenäistetään Tampereen kaupunkiseudun käytäntöjä muun muassa asiakaslaskutukseen liittyen ja keväällä 2024 siirrytään käyttöönottovaiheeseen. Kangasala ottaa käyttöön eVaka-järjestelmän maalis-huhtikuussa, kertoo Kangasalan kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Marjo Vesa.

Lisätietoja:

Kehyskuntien tietohallintopäällikkö Jani Alakoski, jani.alakoski@ylojarvi.fi

eVaka tuoteomistaja Mari Tammisto, mari.tammisto1@nokiankaupunki.fi

Kangasalan kaupungin varhaiskasvatusjohtaja Marjo Vesa, marjo.vesa@kangasala.fi,
p. 044 481 3200.