Jätä ehdotuksesi osallistuvan budjetoinnin kautta toteuttavaan toimintaan


Osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia vuodelle 2022 voi nyt jättää helmikuun loppuun saakka.

Osallistuva budjetointi – Kaikkien Kangasala

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa kaupunkilaiset pääsevät päättämään kaupungin osoittaman rahasumman käytöstä.

Osallistuvaa budjetointia käytetään Kangasalla nyt kolmatta vuotta. Kaupunkilaisten toiveesta osallistuvalla budjetoinnilla on järjestetty viime vuosina mm. Kauhujen Kangasala -tapahtumaviikonloppu, hankittu lainattavia harrastusvälineitä pääkirjastolle, järjestetty drive in-ulkoilmaelokuvia sekä hankittu kukkia kotihoidon asiakkaille.

Kaikkien Kangasala 2022

Kangasalan kaupunki on varannut kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluille 30 000 € määrärahan käytettäväksi osallistuvaan budjetointiin. Tänä vuonna kiinnitetään erityistä huomiota tapahtumien ja hankintojen sijoittumiseen eri puolille Kangasalaa.

Oletko aina halunnut järjestää valoshown Vatialassa, ratsastusretken Raikussa, kukkaisviikot Kuhmalahdella tai hiihtokisat Huutijärvellä? Tai haluaisitko että vapaa-aikapalvelut järjestäisi näyttelyn nuorisotiloilla tai keppijumppaa kulttuurikorttelissa?

Ehdotuksia osallistuvan budjetoinnin keinoin toteutettavaan toimintaan tai hankintaan kerätään 1.2.- 28.2.2022. Ehdotus voi olla live- tai virtuaalitapahtuma, kurssi, näyttely, elokuva tai muu tilaisuus tai hankinta.

Ehdotuksia voi lähettää sähköisellä lomakkeella, joka löytyy sivulta kangasala.fi/osallistuvabudjetointi. Suora linkki lomakkeelle: Osallistuva budjetointi 2022 (surveypal.com)

Ehdotuksia voi jättää myös paperisten lomakkeiden kautta kirjastoilla sekä kaupunki-infossa.

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut valitsee ehdotuksista toteuttamiskelpoisimmat, joista kaupunkilaiset saavat äänestää suosikkejaan. Toteuttamiskelpoisuuteen vaikuttaa mm. käytössä olevat resurssit, ehdotuksen kustannusarvio sekä ajankohtainen Covid19-tilanne. Ehdotukset julkistetaan anonyymeina ja äänestys suoritetaan samalla verkkosivulla. Valitut ehdotukset tulee toteuttaa vuoden 2022 loppuun mennessä.

Lisätietoa voi tiedustella Kangasalan kulttuuripalveluista, kulttuurikoordinaattori Anna Toiva, anna.toiva@kangasala.fi,  044 481 3020.