Koulun esittely

Jos yllä oleva koulun esittelyvideo ei näy, niin sama video on katsottavissa täältä (Youtube -sivusto, avautuu uuteen välilehteen)

Vatialan koulu on “KAIKILLE yhteinen koulu”. Kasvamme ihmisyyteen elämällä sopusoinnussa itsemme, ympäröivän yhteisön ja luonnon kanssa.

Kouluumme uudisosa on valmistunut keväällä 2020 ja virallisesti se otetaan opetuskäyttöön syksyllä 2020.

Vatialan koulun tiloissa toimii perusopetuksen kanssa yhteistyössä kolme varhaiskasvatuksen esiopetusryhmää ja tiloissa järjestetään 0.-6.luokkien yleisopetuksen lisäksi 11-vuotista opetusta.  Koulussamme toimii neljä yksilöllistä pienopetuksen ryhmää ja kaksi silta-luokkaa. Yleisopetuksen luokkien osalta koulu on kolmi-/nelisarjainen. Koulussamme työskentelee oppilaat ja aikuiset mukaan lukien noin 600 henkilöä.

Olemme osa kansallista Liikkuva koulu -verkostoa. Keskeinen sijaintimme Vatialan ja Nattarin taajamassa mahdollistaa oppilaiden itsenäisen liikkumisen jalan ja pyöräillen koulumatkoilla ja koulupäivien aikana. Talvella kaupungin hiihtoreitit alkavat koulun pihamaalta. Erilaisuuden kohtaaminen ja hyväksyminen ovat luonnollinen osa koulumme arkea. Koulussa toimii aktiivinen oppilaskunta, joka pääsee vaikuttamaan koulutyön sisältöön ja koulun toimintaan.

Koulumme osallistuu aktiivisesti myös kansainväliseen oppilas- ja opettajayhteistyöhön.

AJANKOHTAISTA:

11.5.2021 Vatialan koulun koulun tulevien 1.luokkalaisten huoltajille pidettiin info-tilaisuus tiistaina 11.5.2021. Info-tilaisuuden materiaali on ladattavissa pdf-muodossa täältä. (pdf-tiedosto, avautuu uuteen välilehteen)
19.11.2020 Vatialan koulun POP-opetuksesta ja Silta-luokista on tehty esittelytiedosto. Tiedosto löytyy pdf-muodossa täältä (pdf-tiedosto, avautuu uuteen välilehteen)
12.11.2020 Fiksusti koulun -hankkeeseen liittyen koulun oppilaiden koulumatkojen kulkemista ja koulun lähialueen pyöräilyn ja jalankulun olosuhteita  on tutkittu syyskuussa 2020. Tutkimuksen yhteenveo on ladattavissa sivupalkin liitteestä. Vatialan koulu kannustaa kaikki oppilaita kulkemaan kouluun jalan tai polkupyörällä aina mahdollisuuksien mukaan!

 

Vatialan koulu alt="Kangasalan kaupungin värillinen logo" Palvelukartalla. (Klikkaa logoa, kartta avautuu uuteen välilehteen).