Koulun esittely

Koulun lähestymiskartta
Klikkaamalla kuvaa se aukeaa isompana omaan välilehteen!

Vatialan koulu on “KAIKILLE yhteinen koulu”. Kasvamme ihmisyyteen elämällä sopusoinnussa itsemme, ympäröivän yhteisön ja luonnon kanssa.

Kouluumme uudisosa on valmistunut keväällä 2020. Uudisosa on rakennettu samaan yhteyteen vuonna 2006 valmistuneen koulurakennuksen kanssa.

Vatialan koulun tiloissa toimii perusopetuksen kanssa yhteistyössä kolme varhaiskasvatuksen esiopetusryhmää ja tiloissa järjestetään 0.-6.luokkien yleisopetuksen lisäksi 11-vuotista opetusta.  Koulussamme toimii neljä yksilöllistä pienopetuksen ryhmää ja kaksi silta-luokkaa. Yleisopetuksen luokkien osalta koulu on kolmi-/nelisarjainen. Koulussamme työskentelee oppilaat ja aikuiset mukaan lukien noin 600 henkilöä.

Olemme osa kansallista Liikkuva koulu -verkostoa. Keskeinen sijaintimme Vatialan ja Nattarin taajamassa mahdollistaa oppilaiden itsenäisen liikkumisen jalan ja pyöräillen koulumatkoilla ja koulupäivien aikana. Talvella kaupungin hiihtoreitit alkavat koulun pihamaalta. Erilaisuuden kohtaaminen ja hyväksyminen ovat luonnollinen osa koulumme arkea. Koulussa toimii aktiivinen oppilaskunta, joka pääsee vaikuttamaan koulutyön sisältöön ja koulun toimintaan.

Koulumme osallistuu aktiivisesti myös kansainväliseen oppilas- ja opettajayhteistyöhön.

Vatialan koulu alt="Kangasalan kaupungin värillinen logo" Palvelukartalla. (Klikkaa logoa, kartta avautuu uuteen välilehteen).

Jos yllä oleva koulun esittelyvideo ei näy, niin sama video on katsottavissa täältä (Youtube -sivusto, avautuu uuteen välilehteen)