Terveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuollon palveluihin kuuluu ikäkausittaiset terveystarkastukset, joista laajat terveystarkastukset tehdään 1.-, 5.-luokilla sekä yhdistettynä 7.- ja 8.-luokalla yhteistyössä koululääkärin kanssa. Lisäksi kouluterveydenhuollossa hoidetaan koulutapaturmia tai tarvittaessa ohjataan jatkohoitoon. Kouluterveydenhoitaja tekee läheistä yhteistyötä muun muassa koululääkärin, kuraattorin, psykologin ja fysioterapeutin kanssa.

Peruskoulun oppilaana tai oppilaan vanhempana voit varata kouluterveydenhoitajalle ajan sovitusti tai avoimen vastaanottoajan aikana mennä käymään terveydenhoitajan luona. Ruutanan koulun terveydenhoitaja on pääsääntöisesti paikalla ma-ke, pe ja parillisten viikkojen maanantaisin.

Kouluterveydenhoitaja Niina Ijäs, p. 050 371 5114 (10.10.2022 eteenpäin)

 

Muita terveydenhuollon yhteystietoja:

Fysioterapeutti                                                    
Eeva Mäkinen
puh. 050 3243370, puhelinaika ma-to 12-13, eeva.k.makinen@pirha.fi

Hammashoito                                                      
Riikka Yliniemi, hammaslääkäri
ajanvaraus

 

Saattokorvaus hammashoitokuljetuksessa

Kouluterveydenhuoltoon liittyvät oppilaan ja mahdollisen saattajan matkakustannukset korvataan joukkoliikenne taksan mukaisesti, jos matkaa ei ole mahdollista yhdistää koulumatkaan.

Oppilaan huoltajan on erikseen anottava korvausta jokaisesta hammashoitokäynnistä tai kouluterveydenhuollon muusta erityistutkimuskäynnistä. Anomus toimitetaan johtavalle ylilääkärille tai suun terveydenhuollosta vastaavalle johtavalle ylihammaslääkärille. Matkan pituus ja samalla korvauksen suuruus lasketaan oppilaan koulun osoitteesta hammashoitopisteen osoitteeseen (meno-paluu).