Koulun käytännön asioita

ARVIOINTI

1. luokalla syyslukukauden arviointi tehdään arviointikeskusteluna. Keväällä oppilaat saavat sanallisen lukuvuositodistuksen.

2. luokalla syyslukukauden arviointi tehdään arviointikeskusteluna ( = nivelvaiheen keskustelu tammi-maaliskuussa). Keväällä annetaan sanallinen lukuvuositodistus.

3. luokan keväällä annetaan sanallinen lukuvuositodistus.

4. luokan keväällä annetaan numerotodistus.

5. ja 6.luokalla oppilaat saavat numeraalisen todistuksen.

6. luokalla tammi-maaliskuussa käydään myös nivelvaiheen arviointikeskustelu.

Lisätietoa sivupalkin liitteessä Arviointilakana.

 

KIRJASTO JA KIRJASTOAUTO

Koulun ainutlaatuinen kirjasto MIRJASTO on oppilaiden käytössä sekä erikseen sovituilla kirjastovälitunneilla (1-3 lk.) että opettajan ohjauksessa tarpeen mukaan koulupäivien aikana. Kirjastovälitunneilla koulun 6. luokkalaiset toimivat kirjastovirkailijoina. Kirjastosta saa lainata yhden kirjan kerrallaan, ja laina-aika on neljä viikkoa. Kirjastovastaavat ovat Päivi- ja Paula-opettajat

Kirjastoauto vierailee koulussamme joka toinen perjantai klo 9.10-12.00. Jokaisella luokalla on sovitut vierailuajat. Kirjastoautolta lainataan vain omalla kortilla. Kaverin kortilla ei saa lainata. Videoita ei lainata. Lisäksi luokilla on omia sääntöjä esim. sarjakuvien lainaamisesta tai kirjojen lukumäärästä.

Huom! Esiopetuksessa on oma ohjeistus.

 

KOULUMATKAT

Oppilas lähtee suoraan kotiin koulun päätyttyä. Koulun pihaan voi tulla leikkimään klo 15 jälkeen.

Omalla autolla oppilasta kouluun tuotaessa tai haettaessa on käytettävä Ahulinjärventien ja Saarenmaantien risteyksessä sijaitsevaa saattoaluetta. Taksit tuovat ja hakevat pellettikeskuksen edestä.

Taksilla kulkevien oppilaiden huoltajat ilmoittavat suoraan taksille, jos lapsi on pois koulusta tai taksi ei syystä tai toisesta saavu noutamaan lasta. Koulu puolestaan ilmoittaa lukujärjestyksestä poikkeavat päivät suoraan taksille. Linja-autopysäkki on Saarenmaantien varressa.

Polkupyörällä kouluun tulevat oppilaat käyttävät kypärää. Pyörät pitää lukita koulupäivän ajaksi.

Kunnan kuljetusjärjestelyistä vastaa liikennesuunnittelija Tuomas Kähkönen p.050 406 1173 ja sähköposti: tuomas.kahkonen@kangasala.fi

 

KUMMITOIMINTA

Koulukummeina toimivat 5.-6. lk. oppilaat. Kummien tuella pienet oppilaat tutustuvat vanhempiin koulun oppilaisiin ja koulun arkeen ja tiloihin. Kummitunteja pyritään pitämään kerran kuussa. Tunneilla leikitään, luetaan, pelataan tai askarrellaan yhdessä.

 

LIIKUNTATUNNIT

Kodin aikuisille ystävällisesti muistutamme, että asiallinen pukeutuminen on osa liikuntatuntia.

Oppilaalla on oltava liikuntaan sopivat kengät ja joustava, liikunnallinen asu.

Pitkät hiukset sidotaan kiinni. Sisäliikuntatunnin jälkeen käydään suihkussa, siis pyyhe ja vaihtovaatteet mukaan.

 

LOMA-ANOMUKSET

Kouluaikana tehdyt lomamatkat tulee harkita tarkkaan. Poissaoloilla on vaikutusta lapsen oppimiseen liittyvissä järjestelyissä. Oppilaan tulee selvittää opettajalta tulevat tehtävät ennen loman alkua.

Lomat, joiden kesto on 1-5 päivää, anotaan aina omalta opettajalta Wilmassa sähköisellä lomakkeella hyvissä ajoin ennen ajankohtaa. Yli 5 päivän lomat anotaan Wilmassa sähköisellä lomakkeella rehtorilta. Huoltaja vastaa lapsen oppimisesta lomamatkan aikana. Loman ajan tehtävät tulee olla tehtynä kouluun palattaessa.

 

LÖYTÖTAVARAT

Koulusta löytyviä vaatteita yms. laitetaan muutaman kerran lukukaudessa esille koulun pääaulaan. Silloin kannattaa tulla etsimään omansa pois. Kadonneita avaimia, kelloja ym. tavaroita voi tiedustella koulun kansliasta tai henkilökunnalta.

Löytövaatteita ja pikkutavaroita säilytetään koululla noin vuosi, jonka jälkeen ne otetaan koulun käyttöön, annetaan hyväntekeväisyyteen tai poistetaan.

 

OPPIKIRJAT

Oppikirjat annetaan oppilaiden käyttöön uusina tai käytettyinä. Kaikki kirjat ovat koulun omaisuutta, joten ne palautetaan koululle. Oppilas saa lukuvuoden päättyessä omakseen työkirjat. Kirjat on syytä pitää siisteinä, jotta ne palvelisivat oppilaita usean vuoden ajan. Uudet, kierrätettävät tekstikirjat tulee päällystää kontaktimuovilla.

Mikäli kirja häviää tai oppilas palauttaa sen kouluun käyttökelvottomana, on se korvattava seuraavasti:

– uutena saatu kirja korvataan koulun hankintahinnan mukaisesti

– useamman vuoden käytössä olleesta kirjasta korvataan 5€

 

SAIRASPOISSAOLOT

Oppilaan poissaolosta huoltajien pitää ilmoittaa koululle ja taksille ensimmäisenä poissaolopäivänä aamupäivän aikana, jotta oppilasta ei turhaan odotella kouluun saapuvaksi.

Koulu seuraa kaikkia poissaoloja ja rekisteröi ne tuntimerkintöihin. Poissaolosta voi ilmoittaa helposti Wilmassa, sähköpostilla, soittamalla (040 133 6522/henkilökunnan huone tai 040 133 6281/uusi puoli). Mikäli oppilas on poissa, hän selvittää luokkakavereiltaan poissaolonsa aikana tehdyt tehtävät ja suorittaa ne oman kunnon mukaan mahdollisimman pian. Mikäli tehtävät tuottavat ongelmia, on oppilas oikeutettu saamaan tukiopetusta.

 

SUKKAKOULU

Koulumme on sukkakoulu, eli ulkokengät riisutaan aina ulko-ovella. Käytävillä ja opiskelutiloissa liikutaan sisäkengillä tai sukkasillaan.

 

TAPATURMAT

Kunta on vakuuttanut oppilaat koulutapaturman varalta koko koulupäivän ajaksi koulumatkat mukaan lukien. Vakuutus on voimassa koulumatkalla suorinta tietä kouluun tai koulusta. Jos oppilas menee kaverille tai suoraan harrastuksiin, hän poistuu vakuutusturvan piiristä. Vakuutus on voimassa myös leirikoulujen ja retkien aikana.

Mikäli oppilaalle sattuu koulutapaturma, ilmoitetaan tapahtuneesta välittömästi huoltajalle ja koulussa täytetään tapaturmailmoitus. Mikäli huoltajaa ei tavoiteta tai tapaturma vaatii kiireellistä hoitoa, viemme oppilaan terveyskeskukseen. Jos huoltaja vie itse lapsensa lääkäriin, on ilmoittautumisen yhteydessä kerrottava, että kyseessä on koulutapaturma. Koulu täyttää vahinkoilmoituksen ja toimittaa sen vakuutusyhtiöön.

 

TERVEYDENHOITAJA

Koulumme terveydenhoitajana toimii Hanna Keskinen. Hän on koululla tiistaisin ja perjantaisin. Terveydenhoitajaan voi ottaa yhteyttä puhelimitse 050 5208909 tai Wilman kautta.Terveydenhoitaja on parhaiten tavoitettavissa puhelinaikana klo 12–13.

 

VAATTEET JA JALKINEET

Sisätossut/kengät ovat pakolliset turvallisen liikkumisen takaamiseksi. Sisäkengät suojaavat lasta liukastumisilta ja mahdollisilta jalkaan osuvilta vahingoilta. Jalkineiden tulee olla käytännöllisiä liikuttaessa rappusissa ja käytävillä. Lakit, pipot ja myssyt ovat aina henkilökohtaisia.

On tärkeää pukeutua kouluun vuodenajan ja säänmukaisesti. Nimikoidut vaatteet ja jalkineet löytävät omistajansa.