Kerhotoiminta

Koulun kasvatus- ja opetustyön tukemiseksi voidaan kouluilla järjestää kerhotoimintaa. Koulujen kerhotoiminnan tavoitteena on saada aikaan monipuolista, lapsen ja nuoren kasvua tukevaa vapaa-ajan toimintaa. Tavoitteena on myös, että kerhotoiminnan piiriin saadaan myös niitä lapsia ja nuoria, joilla ei ole esimerkiksi perheen tuen puuttuessa mahdollisuutta harrastaa säännöllisesti.  Koulut voivat hyödyntää kerhotoiminnan järjestämisessä kolmannen sektorin, koulun muiden sidosryhmien ja eri hallintokuntien osaamista. Kerhot ovat oppilaille vapaaehtoisia.
Kerhotoiminnan tavoitteita ovat

  • kodin ja koulun kasvatustyön tukeminen
  • lasten ja nuorten osallisuuden lisääminen
  • mahdollisuuden antaminen sosiaalisten taitojen kehittämiseen ja yhteisöllisyyteen kasvamiseen
  • mahdollisuuden antaminen onnistumisen ja osaamisen kokemukseen
  • luovan toiminnan ja ajattelun kehittäminen
  • lasten ja nuorten kannustaminen tuottamaan omaa kulttuuriaan
  • mahdollisuus oppilaan tuntemisen lisäämiseen
  • harrastuneisuuden tukeminen ja myönteisten harrastusten edistäminen

Liuksialan koululla toimii lukuvuosittain useita erilaisia kerhoja, joista ilmoitetaan aina etukäteen luokissa oppilaille sekä Wilmassa huoltajille. Viime vuosina Liuksialan koululla on järjestetty mm. kuorotoimintaa, askartelukerhoja, shakkikerhoja ja liikuntakerhoja

 

Liuksialan koulun kerhot kevätlukukaudella -19

 

Encore-kuoro on tarkoitettu kaikille 2.-6.luokkalaisille, laulamisesta innostuneille. Kuorossa laulamme laululeikkejä, kaanoneita sekä yksi- että moniäänisesti. Teemme myös rytmijuttuja . Kuorossa on mukavaa, eikä pipo kiristä! Olemme myös käyneet esiintymässä koulun ulkopuolella.

koska: kokoonnumme perjantaisin klo 13-14, 8.2. alkaen

missä: musiikkiluokassa

kenelle: 2.-6.luokkalaisille

vetäjinä toimivat: Inka Karkulahti ja Anna Tervas-Ojanen

 

 

1.-3.-luokkalaisten liikuntakerhossa on tarjolla monipuolista sisäliikuntaa. Ohjelmassa on mm. erilaisia temppuratoja sekä suosituimpia pelejä ja leikkejä oppilaiden toiveet huomioiden. Tärkein tavoite on saada hiki otsalle ja hymy huulille.

koska: perjantaisin klo 13-14

missä: musiikkiluokassa

kenelle: 1-3.luokkalaisille

vetäjänä toimii Juhana Jyrkiäinen

 

 

WAU! –kerhossa pääset liikkumaan ja pitämään hauskaa yhdessä kavereiden kanssa omalla koulullasi, koulupäivän yhteydessä. Kaikki pääsevät vaikuttamaan ja osallistumaan kerhon sisällön suunnitteluun. Monipuolinen liikuntaohjelma muodostetaan kerholaisten toivomista suosikkileikeistä ja -peleistä yhdessä ohjaajan kanssa! Meillä ei kilpailla, vaan pidetään hauskaa!

koska: ke-aamuisin klo 7.50 – 8.50

missä: salissa

kenelle: 4.-6.luokkalaisille

vetäjänä toimii: Emilia Isotalo, liikunnanohjaaja

 

Näiden vakituisten kerhojen lisäksi, voidaan pitää erilaisia teemakerhoja esim. Ystävänpäivän tai pääsiäisen aikoihin. Niistä ilmoitetaan erikseen.