« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
25.8.2022
19:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
https://kangasala-talo.fi/tapahtumat/tierra-lejana-kitaramusiikkia-argentiinasta/
Tapahtuman tyyppi
, ,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tierra lejana – kitaramusiikkia Argentiinasta

Tierra lejana merkitsee kaukaista maata. Tässä konsertissa Janne Lehtinen soittaa kolmen argentiinalaisen ystävänsä, Juan Falún, Jorge Cardoson ja Gustavo Nasutin musiikkia. Heidän musiikkinsa juuret ovat syvällä Argentiinan kansanperinteessä, folkloressa. He ovat rakentaneet tästä perinteestä oman persoonallisen tyylinsä, tehneet siitä universaalia musiikkia konserttikäyttöön. Lehtinen sai heiltä musiikkia tähän ohjelmaan ja levytykseen, jonka hän julkaisi Tierra lejana -levyllään.

Argentiinalainen musiikki on paljon muutakin kuin vain Buenos Airesin tango. Kansanmusiikki on yhtä laaja kuin maakin ja vaihtelee pampan surumielisestä milongasta Andien villiin chacareraan ja pohjoisen sademetsien romanttiseen guaraniaan. Kitara on tärkeä soitin Argentiinassa ja maa on täynnä soittimen taitajia. Tämän voi nähdä ja kuulla esim. siellä vuosittain järjestettävällä suurella Guitarras del Mundo -festivaalilla. Festivaali järjestetään ympäri maata yli 80 eri paikkakunnalla ja siellä pääsee kuulemaan paikallisia soittajia kansainvälisten vierailijoiden ohella.

Janne Lehtinen aloitti musiikkiopinnot Tampereen Musiikkiopistossa vuonna 1972 ja jatkoi niitä Sibelius-Akatemiassa vuoden 1983 diplomitutkintoon Kari Äikäksen johdolla. Tämän jälkeen hän opiskeli mestarikursseilla opettajinaan John Williams, Jorge Cardoso ja Jorge Morel. Ensikonsertti Sibelius-Akatemian salissa oli vuonna 1986.

Janne Lehtinen on esiintynyt Suomessa ja ulkomailla niin solistina kuin kamarimuusikkona. Hän toimi pitkään Hyvinkään musiikkiopistossa kitaransoiton opettajana. Janne Lehtinen on tuottanut konserttiohjelmistaan cd-levyjä Kistu-levymerkillään. Levyjä on saatavilla konserteissa ja Fuga-levykaupasta. Näin yleisöllä on mahdollisuus palata konsertin tunnelmiin kotonaan. Eteläamerikkalainen ja erityisesti argentiinalainen musiikki on ollut Lehtisen ohjelmissa monesti mukana.

Esityksen kesto on n. 1 tunti ja siinä ei ole väliaikaa.

Tuotanto: Kangasala-talo

Liput

Naulakkopalvelumaksu 2 €

Liput Kangasala-talolta
Peruslippu 15 €

Liput Lippu.fi
Peruslippu 17,50 €

+ tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus www.lippu.fi)

Ryhmäliput

Ryhmäliput vähintään 10 hengelle Kangasala-talon myyntipalvelusta p. 0400 304 530, myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Ravintolan palvelut

Tule virittäytymään illan tunnelmaan jo ennakkoon! Ravintolapalvelut avautuvat tuntia ennen konserttia.

Tutustu Kulttuuriravintola Jalmarin palveluihin ›

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kangasala-talossa sijaitseva taidemuseo on avoinna konsertin alkuun saakka.

Tutustu näyttelyihin ›

Saapuminen

Kangasala-talo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja meille saavut helposti myös bussilla, pyörällä tai kävellen! Lue lisää saapumisesta ja pysäköinnistä täältä ›

Kartta