« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
6.3.2019
12:00 - 15:00
Tapahtumapaikka
Kangasala-talo
+ Google Map
Hinta
Vapaa
Tapahtuman tyyppi
,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tie Tampereelle 1918 -dokumenttielokuva Kangasala-talossa

Kangasalan kirjasto ja Kangasala-talo järjestävät Tie Tampereelle 1918 -dokumenttielokuvan esityksen Kangasala-talossa ke 6.3. klo 12. Elokuvan jälkeen on mahdollista jäädä keskustelutilaisuuteen, jossa mukana ovat elokuvan ohjaaja Tapio Kalliomäki, elokuvan asiantuntijakertoja FT Tuomas Hoppu sekä elokuvan äänikertoja ja lausuja, näyttelijä Ahti Jokinen.

Dokumenttielokuvan kerronta pohjautuu emeritusprofessori Heikki Ylikankaan vuonna 1993 julkaiseman ja vuonna 1994 Tieto-Finlandia-palkinnon saaneen Tie Tampereelle -teoksen tekstiin. Kaksi tuntia kestävä elokuva kertoo Tampereella ja sen ympäristökunnissa talvella ja keväällä 1918 käydyistä sisällissodan taisteluista.

Elokuvan kerrontaa syventävät Tampereen yliopiston kansanperinteen laitoksen äänitallennearkistosta poimitut aikalaisten muistelut sekä sodan kauhut Tampereella lapsena kokeneen runoilija Viljo Kajavan koskettavat Tampereen runot -teoksen osan Kevät 1918 runot, lausujana Ahti Jokinen. Elokuvan tuottaja on Osuuskunta Suora Esitys ja levittäjä Pirkanmaan elokuvakeskus ry.

Elokuvaesitykseen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kartta