« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
12.9.2023 29.9.2023
Tapahtumapaikka
Kangasalan pääkirjasto
Keskusaukio 2, 36200 Kangasala + Google Map
Tapahtuman tyyppi
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taidetila Terra: Maaretta Muranen & Kimmo Torkkeli – Ajan kuvia

Aika muuttaa muistikuviamme, kadottaa ne jäljettömiin tai jättää todisteen valokuvina. Näyttelyssä olevista, samoista henkilöistä ja pihapiireistä otetut kuvat olisivat tänä päivänä erilaisia. Aika kulkee eteenpäin. Jokainen aikakausi jättää oman puumerkkinsä.

Kuvataiteilija Maaretta Muranen on taltioinut kuvia katoavista elämisen jäljistä, hylätyistä pihoista ja autiosta hiljaisuudesta. Valokuvat ovat taiteellisin keinoin toteutettuja kuvateoksia, palasia kerran eletystä elinpiiristä, jota päähenkilö ei ole itse kertomassa. Kuvat on tarkoitettu puhutteleviksi ja tarinallisiksi, kertoen hylätyn paikan mystiikasta. Se, mikä on kiehtovaa, on otettu kuviin mukaan, muu tarpeeton on jätetty pois.

Valokuvaaja Kimmo Torkkelin henkilökuvat ovat syntyneet 1980–90-lukujen taitteessa. Kuvat ovat tilattuja  henkilökuvia mm. aikakausilehtiin. Tämä kuvasarjan ansiosta Torkkeli on palkittu v. 1990 Suomen Valokuvaajain Liiton Vuoden Muotokuvaaja -tittelillä. Mustavalkoisuus pelkistää ja tuo henkilöstä esiin  olennaisimman, sen hetkisen ajan kuvan. Nämä kuvat ovat myös sidoksissa lehtiartikkelien sisältöön, vaikka kuvaaja onkin saanut vapauden tehdä omanlaisensa lopputuloksen.

 

Aukioloajat

Maanantai–perjantai klo 9–19

Lauantai klo 9–15. Kesälauantaisin 1.6.–31.8. suljettu.

Sunnuntaisin suljettu

Varmista kirjaston aukioloajat juhlapyhien yhteydessä.

Tilaan on vapaa pääsy

 

Kartta