« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
5.5.2024 klo 15:00 31.5.2024 klo 18:00
Tapahtumapaikka
Art Villa Armas
Armas Branderin katu 8, 36280 Kangasala + Google Map
Hinta
Vapaa
Verkkosivu
https://www.facebook.com/GalleriaVillaArmas
Tapahtuman tyyppi
,

Momentum

Momentum -näyttely avautuu 5.5. klo 15.

Tällöin gallerian täyttävät kolme kuvataiteilijaa, jotka tuovat esiin omia vuosien hiomia taitojaan ja mieltymyksiään taiteen tekemiseen. Kaikki ovat kokeneet työelämän siirtymisen myötä harrastuksensa katkeamisen, mutta jossain vaiheessa kutsumus on ollut niin suuri, että he ovat palanneet tuottamaan taidetta uudelleen. Ikä on tuonut rohkeutta käyttää värejä voimakkaammin ja kokeilla erilaisia tekniikoita. Taide on muuttunut esittävästä taiteesta abstraktimmaksi.

Leila Lehtosen erikoisuus ovat mehiläisvahavärit. Töiden värimaailma on erittäin voimakasta. Värit juoksuttavat katsojaansa tunnetilasta toiseen. Lehtonen käyttää myös öljymaaleilla maalatessaan perinnevärejä, joiden väripigmentti on suuri ja antava.

Raija Paananen on tunnettu kirjailija ja entisen Orivesiopiston kirjoittajaohjaaja. Kun hän osti kameran muutama vuosi sitten, vei se Paanasen kuvaamaan luontoa ja etenkin lintuja. Mukaan tulivat myös nostalgiset vintage kuvat, jotka siirtyivät grafiikan vedoksiin ja siitä fotografyyriin ja mehiläisvahalla tehtyihin fotovahakuviin. Työt ovat erittäin herkkiä ja tunteikkaita.

Raili Rannikko on kulkenut useiden taideopettajien oppilaana ja löytänyt vuosien saatossa tiensä omaan taiteen tekemiseen. Hän on myös kokeillut eri tekniikoita ja värejä. Mieluiten hän kuitenkin maalaa akryyleilla ja öljyllä.
Momentum näyttely pysäyttää ja vangitsee katsojansa. Se vaikuttaa tunteisiin ja antaa voimaa.

Galleria on avoinna ke-pe klo. 16–19 ja la-su klo. 12–18

Kartta