« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
18.8.2023
19:00 - 20:00
Tapahtumapaikka
Vehkajärven kirkko
Kuusisentie 8, 36880 Vehkajärvi, Kangasala + Google Map
Hinta
Vapaa
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kangasalan urkutehdas 180v juhlakonsertti Vehkajärven kirkossa

Priéz pour paix – Rukoilkaa rauhaa. Ranskalainen tuulahdus Vehkajärven kirkossa.

Sopraano Tiia Maria Saari ja urkuri Irina Vavilova tuovat Ranskan tuulahduksen Vehkajärvelle. Konsertissa kuullaan harvemmin esitettyjä ranskalaisia aarteita ja rakastettuja suomalaisia klassikkoja.

Ohjelmassa mm. Louis Vierne, Olavi Pesonen, Oskar Merikanto

Konserttiin on vapaa pääsy ja se on osa Kangasalan urkutehtaan 180-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Tiia Maria Saari on sopraano, kirkkomuusikko ja äänenkäytön kouluttaja. Saari toimii Cantores Minores -poikakuoron sopraanoiden äänenmuodostajana, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kanttorin viransijaisena ja Marian musiikkikoulun laulunopettajana. Lisäksi Saari kouluttaa kuoroja ja äänityöläisiä äänenkäytössä. Saari on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2016, pääaineenaan kirkkomusiikki ja syventymiskohteena laulu. Laulun A-tutkinnon Saari suoritti Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Anu Hälvän johdolla. Tällä hetkellä Saaren opettajana toimii Irja Auroora. Saari on kouluttautunut laulun ja kuoronjohdon mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla. Saarella on rutkasti esiintymiskokemusta, ja hän on laulanut mm. Tapiolan kuoron, Espoon Barokin, Collegium Musicum Lohjan ja useiden kamarikuorojen solistina. Saari on esiintynyt kantaesitysoopperoissa, ja hän on mukana syyskuussa 2023 ensi-iltansa saavassa John Gayn Kerjäläisoopperassa. Vuoden 2023 aikana Saari esiintyy Helsingin kaupungin tukemissa konserteissa harpisti Katri Tikan kanssa.

Irina Vavilova on tunnettu urkutaiteilija ja Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin lehtori. Vavilova opettaa lisäksi Kuopion konservatoriossa urkujensoittoa ja toimii kouluttajana Kirkon koulutuskeskuksessa. Vavilova on kokenut esiintyjä, ja hän on esiintynyt solistina erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa ympäri Eurooppaa, Venäjällä ja Amerikassa. Vavilova esiintyy myös cembalistina ja hän on kysytty säestäjä. Cembalonsoittoa Vavilova opiskeli Elina Mustosen ja Anssi Karttusen johdolla. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2019, ja urkujensoiton A-tutkinnon hän suoritti Ville Urposen ja Markku Hietaharjun johdolla. Lisäksi Vavilova on kouluttautunut mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla. Musiikkikilpailuissa Vavilova on ollut menestyksekäs, ja viimeisin saavutus on jaettu toinen sija Stavangerin pohjoismaisessa urkukilpailussa vuonna 2021. Vuodelle 2024 Vavilovalla on ohjelmassa esiintyminen Musiikkitalon urkujen avajaisviikon päätöskonsertissa yhdessä urkutaiteilija Ilpo Laspaksen ja Cantores Minores -kuoron kanssa. Lisäksi Vavilova edustaa Suomea Pohjoismaiden kirkkomusiikkisymposiumissa Tanskassa.

Katso koko ohjelma: Kangasalan urkutehdas 180 vuotta – Kangasala

Kartta