« Takaisin tapahtumalistaukseen

Tapahtuman tiedot

Tapahtuman päivä ja aika
6.2.2019 3.3.2019
Tapahtumapaikka
Kangasala-talon galleria
Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala + Google Map
Verkkosivu
kangasala-talo.fi/tapahtumat/asta-caplan-silkkipilvien-seurassa-maalauksia/69
Tapahtuman tyyppi
,
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Asta Caplan: Silkkipilvien seurassa – Maalauksia

Kangasala-talon galleriassa avautui kuvataiteilija Asta Caplanin öljyvärimaalauksista koostuva näyttely Silkkipilvien seurassa – Maalauksia. Caplan tutkii taiteessaan piirustuksen, maalauksen ja valokuvan rajapintoja. Esillä olevat maalaukset jatkavat Alankomaiden laatukuvan ja impressionistien perinnettä nykytaiteessa. Näyttely on avoinna 6.2.–3.3.2019.

Kangasala-talon galleriaan on ripustettu kolmentoista maalauksen kokonaisuus. Kuvataiteilija Asta Caplanin näyttely Silkkipilvien seurassa – Maalauksia koostuu öljyvärein maalatuista asetelmista ja interiööreistä. Mukana on myös maalauksia eleganteista perhoskämmeköistä sekä parhaat päivänsä nähneistä tulppaaneista.

–Yhtäaikaisesti herkät ja uhmakkaat muodon ja värin kontrastit kiehtovat mieltäni loputtomiin: siitä on syntynyt kiinnostukseni kukkien tarkasteluun, kertoo Asta Caplan.

Caplan tutkii havaitsemista, valoa ja heijastuksia

Maalauksissa aihetta tärkeämmäksi nousee valo ja valon aiheuttamat heijastukset, jotka kasvattavat kuvattua aihetta suuremmaksi kuin se itsessään onkaan.

– Maalauksen idea lähtee valotilanteesta. Jos kyseessä on olemassa oleva interiööri, käytän apuna omia paikan päällä tehtyjä piirustuksiani sekä omia valokuviani, joita otan sadoittain, avaa Caplan työskentelyään.

Tietoa taiteilijasta

Asta Caplan (os. Pajunen) on syntynyt Tampereella vuonna 1982 ja asunut lapsuutensa Valkeakoskella. Hän on valmistunut ammattitanssijaksi Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta vuonna 2001. Kuvataideakatemiassa hän opiskeli maalaustaidetta vuosina 2015–2011. Nykyään Caplan asuu ja työskentelee Saksassa. Hän pitää näyttelyitä sekä Euroopassa että Suomessa.

Lisää tietoa taiteilijasta www.astacaplan.com

Näyttely avoinna Kangasala-talon avoinnaoloaikoina.

Kartta