Vuoden yrityspositiivisin yritys yhdistää tapahtumat ja maatalouden


Riku-Sippo Uotila. Kuva: Tuula Ruusumaa.

Vuoden 2020 lopussa Kangasalan kaupunki, Business Kangasala Oy ja Kangasalan yrittäjäyhdistykset tekivät elinvoimalupauksen ja allekirjoittivat yrityspositiivisen yhteistyösopimuksen. Sopimus kannustaa yritysmyönteisyyteen yhdessä tehden ja toista kannustaen.

Vuoden yrityspositiivisin yritys valitaan nyt neljättä kertaa. Yrityspositiivisin yritys on kaupungin, elinkeinoyhtiön ja yrittäjäyhdistyksen yhteinen valinta toimijasta, joka on yrityskentällä positiivinen, uudistumiskykyinen, ympäristöönsä elinvoimaa tuottava sekä vastuullisesti toimiva.

Kangasalan Yrittäjien Kevätmarkkinoilla lauantaina 18.5.2024 vuoden yrityspositiivisimpana yrityksenä palkittiin Naistenlinna Oy. Riku-Sippo Uotilan yritys on Kangasalan Raikussa sijaitseva maatalousyritys, joka on keskittynyt broilerien kasvattamiseen. Naistenlinna Oy järjestää myös suosittua Raikku Rokkaa ja Rakastaa R3-festivaalia, joka on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä kiinnostavimmista kantrimusiikkifestivaaleista Suomessa.

Riku-Sippo Uotila on aktiivinen yrittäjä, osallistuja ja kehittäjä. Hän osallistuu Kangasalan matkailuyritysten kumppanuusverkostoon, kehittää tapahtumatoimintaa ja elävöittää toiminnallaan koko Raikun kylää. Peltolan tilalla vuokrataan juhlatilaa sekä mökkiä, ja vuonna 2022 käytöstä poistetun broilerikasvattamon kohtalona ei ole joutua varastoksi, vaan tavoitteena on muuttaa tila ympärivuotiseksi tapahtumatuotannon tilaksi, joka käyttää lämmitykseen uusiutuvaa energiaa.

– Maaseudun kehittäminen voi olla innovatiivista ja hauskaa – ja kuten tässä, oma harrastuneisuus voi tuottaa ainutlaatuisen festarin. Ei ole itsestään selvää, että keskelle maaseutua nousee toimiva tapahtumalava laadukkaine oheispalveluineen. R3-festivaali on yhteen kokoava tapahtuma niin asukkaille kuin matkailijoillekin ja oleellinen osa Kangasalan kesää, sanoo Business Kangasalan toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara.

– Festivaali on arvostettu ja se huomioi hyvin asiakkaansa, niin nonstop-bussikuljetuksilla kuin esteettömyydellä, monipuolisella ruokatarjonnalla ja ainutlaatuisella tunnelmallaan, lisää Kangasalan Yrittäjien puheenjohtaja Jari-Matti Auttila.

Maataloutta Peltolan tilalla on pyöritetty jo vuodesta 1918. Broilerinkasvatuksen lisäksi tilalla tuotetaan viljaa ja tarjotaan maatalouskonepalveluita. Kaikessa toiminnassa noudatetaan rationaalista toimintatapaa sähköä ja polttoainetta säästäen ja eläinten hyvinvoinnista kiinni pitäen.

– On esimerkillistä, miten Peltolan tilalla on hoidettu maataloutta monipuolisesti perinteitä kunnioittaen. On myös hienoa, kuinka perinteisen maatalouden ympärille on syntynyt tapahtumaliiketoimintaa, joka monipuolistaa Naistenlinna Oy:n toimintaa. Tarvitsemme vastuullisia tuottajia, mutta myös kulttuuria ja uusia oivalluksia, toteaa kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.