Vehoniemen Automuseon ja Kangasalan Pikkuteatterin jouluikkuna äänestettiin vuoden 2023 kauneimmaksi


Kangasalan Jouluikkunagalleria -äänestys päättyi 8.1. Ääniä äänestyksessä annettiin yhteensä vajaa 400 kappaletta ja tällä kertaa ylivoimaisen voiton vei Kangasalan Pikkuteatterin koristelema Vehoniemen automuseolla sijaitseva jouluikkuna. Kakkossijalle sijoittui Touhula päiväkodit ja kolmannelle sijalle Onnenlankamoinen.

Kangasalan Pikkuteatterin kullanhohtoisen jouluikkunan teemana oli merirosvojen joulu. Vehoniemen automuseolle toteutetussa ikkunassa paperitähtien keskellä seilasi huurteinen merirosvolaiva ja keskellä seisoi kaksi merirosvoasuista hahmoa jouluvalaistu aarrearkku välissään.

Idea teemaan syntyi Pikkuteatterin ensi kevään näytelmästä, joka on Robert Louis Stevensonin seikkailuklassikkoon perustuva Aarresaari. Ensi-iltansa 26.4. saava Aarresaari on täynnä miekkojen kalahtelua ja kultakolikoiden kilahtelua, niin kuin kunnollisen merirosvonäytelmän kuuluukin.

Pikkuteatterin jouluikkunan Vehoniemen automuseolle toteutti Heidi Jaakkola apunaan Pikkuteatterin näyttelijät ja talkoolaiset. Pikkuteatteri kiittää yhteistyöstä ja tukemisesta Vehoniemen automuseon väkeä.

Touhulan päiväkodilla Freesian lasten luomat jouluikkunat sijoittuivat toiselle sijalle. Lapset olivat taiteilleet tätä varten kaikki Torikadun puoleisen ikkunat. Ikkunoiden aiheena oli talven ihmemaa ja nämä taideteokset ikkunoissa ovat lasten ideoimia, maalaamia, ja askartelemia. Kasvattajat avustivat hahmotteluissa.

Kolmannella sijalle tuli Onnenlankamoinen, jonka ikkuna koostui kahdesta osasta. Toisessa iso tonttu lahjapaketteineen ja kavereineen ihasteli talvista maisemaa ympärillään mm. lankaa ja neulottuja joulupalloja. Toinen, monikerroksinen joulukalenteri-ikkuna muuntui ja täydentyi läpi joulukuun, kun neulottu tonttu seikkaili välillä glögiä ankan kanssa juoden, välillä kuusta koristellen tai sukanneulontaa tutkien.

Kangasalan jouluikkunagalleria avasi jouluisia näyteikkunoita eri puolille Kangasalaa 25.12-7.1. Jouluikkunagalleriaan osallistui kaikkiaan 13 ikkunaa. Jouluikkunagallerian voittajaikkuna palkittiin 50 euron Honkasen Puutarhan lahjakortilla. Myös kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin 50 euron lahjakortti Kangasala-taloon. Kangasalan Jouluikkunagallerian järjestivät Visit Kangasala sekä Kangasalan kaupunki.