Vatialan lähiliikuntapaikan työt ovat valmistuneet


Vatialan lähiliikuntapaikan rakentaminen on valmistunut viimeistelytöitä lukuun ottamatta. Viimeistelytyöt tehdään ensi vuonna koulujen loppuessa. Lähiliikuntapaikka on käytössä lauantaista 20.11.2021 alkaen. Arkipäivisin alue on Vatialan koulun ja päiväkodin käytössä sekä iltaisin ja viikonloppuna alue on kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä.

Rakennusurakkaan kuului Vatialan koulun urheilukentän ja välituntialueen kehittäminen nykyistä monipuolisemmaksi liikunta-alueeksi, jota voidaan käyttää ympärivuotisesti liikuntaan ja ulkoiluun. Vatialan lähiliikuntapaikka sijoittuu aivan Vatialan koulun viereen ja on osa Vatialan koulun välituntialuetta. Lähiliikuntapaikkaa haluttiin kehittää erityisesti lasten ja nuorten näkökulmasta, mutta liikunta-alue on suunnattu kaikille lähialueen asukkaille ja vapaa-ajan harrastajille. Alueen suunnittelussa olivat teknisen keskuksen lisäksi mukana mm. Vatialan koulu ja kaupungin liikuntapalvelut. Mielipiteitä suunnittelua varten kysyttiin myös kaupunkilaisilta kuntalaiskyselyn avulla.

Lähiliikuntapaikalle rakennettiin aidattu tekonurmipintainen pelikenttä (45 m x 90 m), juoksusuora, pituushyppypaikka, ulkokuntoilupiste, koripallon heittopaikka ja oleskelualue. Lisäksi koulun pihan alueelle rakennettiin monitoimikenttä ja kiipeilyteline. Asfalttimaalauksilla alueelle toteutetaan myös juoksurata, hyppyruudukoita ja pihapelejä. Talvella osa tekonurmikentästä on tarkoitus jäädyttää luistelua varten.

Lähiliikuntapaikan viimeistelytyöt tehdään ensi kesällä olosuhteiden salliessa. Viimeistelytöihin kuuluvat juoksusuoran pinnoite ja asfalttimaalaukset, jotka jäivät säätilan vuoksi toteuttamatta tänä vuonna.

Rakennusurakan pääurakoitsijana toimi Terrawise Oy ja valvojana Welado Oy.

Kangasalan kaupungille myönnettiin liikuntapaikkarakentamisen valtionavustusta Vatialan lähiliikuntapaikan rakentamiseen. Avustuksen suuruus on 154 700 euroa ja avustuksen myöntäjänä on Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto.

Kaupungin omistamien liikuntapaikkojen ja -alueiden vuokraamisesta vastaa vapaa-aikapalvelut. Kesän käyttövuoroja pelikentille haetaan helmikuun aikana. Haku tapahtuu sähköisesti kaupungin verkkosivujen kautta.

Huoltoasiat ja palautteet:

Tekninen keskus/ Rakentamisen palvelualue

www.kangasala.fi/infrapalaute

Lisätiedot:

Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri, p. 050 550 9079

Milla Santalehto, suunnittelija, p.044 481 3009