Uusivuosi 2023 otetaan Kangasalla vastaan koko perheen tapahtumassa


Uusi vuosi otetaan Kangasalla vastaan Pikkolassa, Roine-kampuksen alueella 31.12.2022. Valotaiteen ja ilotulituksen lisäksi tapahtumassa on tuttuun tapaan mukavaa tekemistä ja touhua koko perheelle.

Pikkolan omenatarhaan rakentuu valotaidepuisto Dimension X, joka on vierailtavissa uudenvuoden aattona klo 15-19 ajan. Valotaiteen teoskokonaisuus Dimension X on tunnelmallinen maisema, joka muodostuu peilaavista monikulmioista, sekä teräksestä valmistetuista valosylintereistä ja luonnosta näiden ympärillä. Vanhempia pyydetään muistuttamaan, ettei teoksen herkkiin peilikalvoihin saa koskea.

−Valotaiteessa olen kiinnostunut tutkimaan, miten valo reflektoituu, heijastuu ja peilautuu eri pinnoista luoden visuaalisia efektejä. Näillä elementeillä luon erilaisia kuvia ja tunnelmia valotaiteen keinoin. Kokonaisuutta on mukava tarkastella sekä läheltä, että hieman kauempaa, kertoo valotaiteilija Antti Kulmala. Tunnelmallisessa omenatarhassa voi kohdata myös kahden Tampereella asustavan sirkusartistin Sirkusduo Passiilin LED-keilajongleerausta klo 16-18 aikana.

Näkymä valotaidepuisto Dimension X:stä.

Kangasalan jäähallissa on mailallista yleisöluistelua klo 13.30-14.30 ja mailatonta luistelua 14.30-15.30. Liikkumaan pääsee myös MLL:n Kangasalan yhdistyksen liikunnallisella rastiradalla Pikkolan leikkikentällä klo 15-18. Leik-kikentällä pääsee osallistumaan yhteisliikuntahetkeen klo 16 ja 17.

Tapahtuma huipentuu Klo 18 alkavaan musiikilliseen ilotulitukseen. Ilotulitteet ammutaan Kirkkojärven suuntaan, ja paikan päälle saapunutta yleisöä suositellaan pysymään Pikkolan koulun alueella, josta avautuu parhaiten näkymä ilotulitteiden suuntaan.

Tapahtuman tarjoiluista vastaavat Pikkolan koulun vanhempainyhdistys sekä Kangasalan Melojat ry. Saatavilla on mm. makkaraa ja lämmintä juotavaa.

Tapahtuma tuo alueelle tilapäisiä liikennejärjestelyjä

Tapahtuman ajan klo 15-19 Finnentie on koulukampuksen kohdalta suljettuna henkilöajoneuvoliikenteeltä – Rekiäläntien ja Finnentien risteyksestä Lyhdekujan ja Finnentien risteykseen. Kaarina Maununtyttärentieltä Finnentielle sallitaan asuintonteille ajo, ja muu Kangasalan keskustaan suuntaava liikenne ohjataan Kangasalantien ja Lahdentien kautta.

Ilmakuva tapahtuma-alueesta, johon on punaisella viivalla merkitty suljettu tieosuus.
Tilapäiset liikennejärjestelyt tapahtuma-alueella. Karttaan on merkitty suljettu tieosuus.

Tapahtumaan pääsee kulkemaan Nyssen busseilla, jotka kulkevat normaaleja reittejään. Linja 40 (A, B, C) pysähtyy tapahtumaalueen kohdalla, ja linja 42 pysähtyy Kangasalantien puolella.

Kangasalan kaupunki tarjoaa myös maksuttomia yhteiskuljetuksia eri puolilta Kangasalaa:

• Pohja – Kuhmalahti – Sahalahti – Pikkola

• Raikku – Pikkola

• Suinula – Ruutanantie – Pikkola

• Ponsa – Suomaseman tienhaara – Huutijärvi – Pikkola

• Kuohenmaa – Rantakoivisto – Pikkola

Yhteiskuljetusten aikataulut ja tarkemmat pysäkit päivitetään tapahtuman sivulle https://www.kangasala.fi/tapahtuma/kangasalan-koko-perheen-uudenvuodenaatto-2022/