Uusi ravintolatapahtuma kutsuu herkuttelemaan Kangasalle


Syö Kangasalla -ravintolaviikolla 19.–25.4.2021 nautiskellaan 10 euron annoksia ja tehdään kaupungin monipuolista ravintolatarjontaa tunnetuksi. Ensimmäistä kertaa järjestettävään tapahtumaan osallistuu lähes 20 ravintolaa ja kahvilaa.

Ensi viikolla 19.–25.4.2021 Kangasalla vietetään kevään herkullisinta tapahtumaa, Syö Kangasalla -ravintolaviikkoa. Visit Kangasalan tuottama uusi tapahtuma on innostanut mukaan 17 paikallista ravintola-alan yritystä. 

Ravintolat ja kahvilat myyvät viikon ajan valikoituja annoksia ja tuotteita 10 euron hintaan. Monipuoliseen kattaukseen kuuluu ravintoloiden bravuureita, listalle palaavia klassikoita sekä aivan uusia, tapahtumaa varten kehitettyjä tuotteita.

Ranskalaista keittotaitoa vaaliva ravintola Paakari lähti mielellään mukaan ravintolaviikolle. Tapahtumaviikon tarjousannoksena nautitaan päivän kalaa, tiistaista perjantaihin lounasaikaan. 

– Paakari tunnetaan erityisesti kalaruoistaan. Lisäksi kala sopii erinomaisesti kevääseen ja lähestyvään kesään, suosittelee Kirsti Leimu Paakarista. 

Afganistanilainen ravintola Aryanan tarjousannos on kasvisruokauutuus; tarkari-kasvispihviannos, jossa maistuvat appelsiini, minttu ja curry. Linkosuon Mannakorven kahvilassa taas maistellaan härkäpastrami-toastia, joka tarjoillaan monipuolisena platterina – ja tietenkin Linkosuon ruislastujen kera.

– Halusimme kehittää ravintolaviikkoa varten täysin uuden tuotteen, Kirsi Jänne Mannakorven kahvilasta kertoo.

Maaliskuussa avautunut Kangasalan Kebabkopla loihtii tarjoushintaan kebabit pottumuusilla manselaiseen tapaan. Kaivannon Grillilä puolestaan syödään perinteikkäitä Erikoislihiksiä, jonka lähes muuttumattomana säilynyt resepti on grillin perustaja Matti Järvisen 40 vuotta sitten kehittelemä.

Vehoniemen Automuseon kahvila on innostunut mukaan tapahtumaviikolle useammalla tuotteella.

– Meidät tunnetaan leivonnaisista, mutta tämä on hyvä tilaisuus kertoa asiakkaille, että valikoimassa on myös lämmintä ruokaa, kuten burgereita. Makean ystäville kehittelimme erityisen herkkukassin, herkkuriskin, Leila Suutarinen Vehoniemen Automuseolta kertoo. 

– Uskomme yhteistyön voimaan, joten ravintolaviikko on tärkeä avaus. Olemme todella innoissamme mukana, hän iloitsee.

Lisäksi Syö Kangasalla -ravintolaviikolla voi herkutella tarjoushintaan pizzalla, burgereilla, siipiannoksilla, lounassalaateilla, subilla, croissanteilla, leivoskahveilla ja erilaisilla mukaan otettavilla suolaisilla ja makeilla leivonnaisilla. 

Tapahtumassa mukana ovat Gino’s ravintola, Kahvila Novellia, Kaivannon Grilli, Kangasalan Kebabkopla, Kirkkoharjun kahvila, Konditoria ja Ravintola Paakari, Linkosuo Mannakorven kahvila, Lounaskahvila Zerafiina, Lounaskievari, Pancho Villa, Pastapiste, Pepper Bar & Restaurant, Pizzeria Bella-Roosa, Ravintola Aryana, Subway ja Vehoniemen Automuseon kahvila.

Annoksia myydään mukaan ja koronarajoitusten rajoissa ravintoloissa nautittavaksi. Aukioloajat ja tarkemmat tiedot löytyvät ravintoloiden omilta sivuilta.

Lisätietoja tapahtumasta ja ravintoloiden tarjonnasta on tapahtuman verkkosivulla: https://visitkangasala.fi/ravintolaviikko/

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/288445076263230

Lisätietoja:

Laura Pekkala
Matkailu- ja markkinointipäällikkö
Visit Kangasala / Business Kangasala
p. 041 314 7221
laura.pekkala(at)businesskangasala.fi