Uusi neuleohje juhlistaa Kangasalan hevosia


Kangasalla on vietetty vuonna 2022 hevosvoimien vuotta ja tehty hevoskaupunkia tunnetuksi erilaisten tapahtumien kautta. Kangasalalaisen taideteollisen suunnittelijan Merja Palinin Hevosvoimainen Kangasala -kaarrokeneule syntyi juhlistamaan teemavuotta ja ilahduttamaan kaikkia hevosten ja käsitöiden ystäviä.

Ruskea hevonen ja sen vierellä naisratsastaja , jolla on yllään harmaapohjainen hevosaiheinen kuvioneule.

Kangasalan kesähevonen Maikki ja ratsastaja Heidi Kulo. Kuva: Merja Palin.

Kangasala on perinteikäs hevoskaupunki, jossa asuu satoja hevosia, ja jossa harrastus- ja yritystoiminta on aktiivista. Hevosvoimainen Kangasala -neuleohjeella halutaan kunnioittaa Kangasalan hevosia.

Neuleen on suunnitellut kangasalalainen taideteollinen suunnittelija Merja Palin, joka on hevosihminen itsekin.

”Villapaita syntyi sekä hevosten, että Kangasalan luonnon inspiroimana. Lempeän hevosen lisäksi helmassa ja pääntiellä löytyy puita, jotka kuvaavat Kangasalan kaunista luontoa”, Merja Palin kertoo.

”Villapaidan malli on islantilaislähtöinen kaarrokeneule. Islannissa hevoset, ratsastus ja lämpimät kaarrokeneuleet ovat aina kuuluneet yhteen”.

Suunnittelun lisäksi Hevosvoimainen Kangasala -neuleen materiaali kuvastaa paikallista osaamista. Lankana villapaidassa käytetään alkuperäisrotu ahvenanmaanlampaan villalankaa, jota Suomessa valmistaa Myrskyluodon Villa. Kangasalainen Aholaidan lammastilalla tuottaa villaa Myrskyluodon Villalle.

Kangasalainen Aholaidan lammastila tuottaa villaa Myrskyluodon Villalle, jonka valmistamaa lankaa Hevosvoimainen Kangasala -neuleessa käytetään.

”Ahvenanmaanlampan villa on ihana materiaali. Sen ominaisuudet ovat samantyyppiset kuin islantilaisessa villassa”, Merja Palin kertoo.

Aholaidan lammastilan lampaita.

Neuleohje julkaistiin Visit Kangasalan sivulla suomenhevosen päivänä 6.9.2022.

Villapaidan on tuottanut Visit Kangasala.

Lisätietoja:

Laura Pekkala
Visit Kangasala / Business Kangasala Oy
Matkailu- ja markkinointipäällikkö
p.041 314 7221, laura.pekkala@visitkangasala.fi

visitkangasala.fi