Toripaikkojen varaus siirtyy verkkoon


Kangasalan tori. Kuva: Kangasalan kaupunki.

Kangasalan kaupungin paikkatiedon palveluyksikkö on valmistellut syksyllä toripaikkavarauksien digitalisointia. Varausjärjestelmän toimittajaksi on jo aikaisemmin valittu kilpailutuksen perusteella Timmi Oy. Timmi Oy toimittaa kaupungille verkossa toimivan varausjärjestelmän, johon on integroitu myös toripaikkamaksut.

Myyntipaikan varaaminen ja maksaminen varauksen yhteydessä käyvät jatkossa vaivattomasti muutamalla hiiren klikkauksella. Järjestelmä otetaan alustavan aikataulun mukaan käyttöön helmikuussa. Uuden varausjärjestelmän käyttöohje ja päivitetyt torisäännöt ovat laadinnassa. Toripaikkojen uusista lyhytaikaisista varaushinnoista on juuri päätetty kaupunginhallituksessa.

– Toripaikkojen hinnasto oli jo saavuttanut aikuisiän ja osittain myös uuden varausjärjestelmän asettamat reunaehdot edellyttivät hinnaston päivittämistä, kertoo tontti-insinööri Sami Ylihärsilä.

Torin operointi on kilpailutettu ja operaattori valitaan vielä tammikuun aikana. Sopimus tulee pitämään sisällään mm. torin siisteydestä vastaamisen sekä toripaikkojen jaon ja sähkön toimituksen myyntipisteisiin.

Torilla tavataan

Kangasalan tori on koko kaupungin olohuone, jonne poiketaan tapaamaan tuttuja, tekemään pikkuostoksia ja tietysti kahvittelemaan. Torin palvelutarjontaa täydentävät lisäksi sen sivustoilla sijaitsevat kivijalkaliikkeet ja keskustan muut yksityiset ja julkiset palvelut.

Varausjärjestelmän uudistaminen tukee ja tukevoittaa torin asemaa kohtaamispaikkana, tekemällä paikkavarauksesta entistä helpompaa kellonajasta ja varaajan fyysisestä sijainnista riippumatta.

Lisätiedot:

tontti-insinööri Sami Ylihärsilä
puh. 040 133 6371, sami.yliharsila(at)kangasala.fi