Timanttikorttelin tornirakennus saa nimen Timantti


Luonnoskuva, jossa on katunäkymä Kangasalan keskustaan rakentuvasta korttelista.

Luonnoskuva Timanttikorttelista. Kuva: Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy.

Timanttikortteli on Kangasalan keskustaan torin ja uimahallin väliin rakennettava kortteli. Sinne suunnitellaan rakennuskokonaisuutta, joka sisältää kaksi asuintornia, yhden virastotornin ja liiketilaa. Virastotorniin tullaan sijoittamaan kaupungin ja kaupunkikonserniin kuuluvien yhtiöiden henkilökuntaa. Virastotorniosaa hallinnoivalle yhtiölle järjestettiin nimikilpailu, koska henkilökuntaa halutaan osallistaa rakennushankkeeseen monin eri tavoin.

Kaupungin henkilökunnan ja Timanttikortteliin sijoittuvan kaupunkikonsernin yhtiöiden henkilökunnan oli mahdollisuus osallistua sähköisesti kilpailuun. Kilpailuaika oli 7.-24.5.2021 ja ehdotuksia saatiin 35 kappaletta. Moni nimiehdotus liittyi timanttiteemaan tai jotenkin Kangasalaan.

Nimikilpailun raati kokoontui valitsemaan voittajan 1.6.2021. Raati valitsi voittajaksi yksimielisesti ehdotuksen Kiinteistö Oy Kangasalan Timantti. Timantti-nimeä oli ehdottanut kaksi henkilöä ja lisäksi tuli ehdotus Timanttitorni.

Timanttia ja Timanttitornia nimeksi ehdottaneille toimitetaan palkinnoksi Kangasalan arkkitehtuuria käsittelevä kirja Priimaa pukkaa. Lisäksi yksi kirja arvottiin kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken.

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Lisätietoja:

Kangasalan elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala p. 044 430 9421 sirkku.malviala(at)kangasala.fi