Tiedote bussilakon vaikutuksista Kangasalla torstaina 23.11.2023


Tampereen Ratikkaa ja kaupunkiliikenteen (TKL) bussilinjoja koskenut poliittinen lakko laajenee koskemaan myös yksityisiä liikennöitsijöitä.

Koko Nysse-alueen bussiliikenne on pysähtymässä torstaina 23.11.2023. Yksittäisiä vuoroja voidaan liikennöidä muillakin linjoilla riippuen töihin tulevien kuljettajien määrästä. Näistä tieto tulee torstaiaamun ja -päivän aikana Nyssen reittioppaaseen. Kangasalan kaupungin alueella linjat 43 ja 47 kulkevat normaalisti. Lisäksi Ruutanasta Lamminrahkaan kulkeva Tokeen linja-auto kulkee normaalisti.

Suosittelemme asiakkaita varautumaan suuriin häiriöihin bussiliikenteessä. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia kimppakyytejä ja etätyön tekemistä.

Kangasalan kaupunki ei pysty järjestämään koulujen oppilaille erillisiä kuljetuksia lakon aikana.

Lakko aiheuttaa normaaliolojen häiriötilanteen koulukuljetusten osalta torstaina 23.11.2023. Tieto ajettavista linja-autovuoroista tulee vasta samana aamuna. Kangasalla on yli 850 kuljetusoppilasta. Kaupunki on selvittänyt mahdollisuuksia järjestää korvaavia kuljetuksia, mutta valitettavasti kuljettajien vähyydestä ja kaluston riittämättömyydestä johtuen ei korvaavia kuljetuksia pystytä järjestämään.

Kangasalan kaupunki suosittelee, että kodeissa ja kouluilla varaudutaan häiriöihin joukkoliikenteen palvelussa lakon vuoksi.

Perusopetus 

Koulutyö järjestetään normaalisti oppilaan lukujärjestyksen mukaisesti lakosta huolimatta.

Jos huoltajat tuovat oppilaita lakon aikana autokyydillä kouluun, pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta kuljetuksissa, jotta koulujen pihat ja lähiympäristö pysyvät turvallisina kulkea.

Jos lapsi joutuu jäämään kotiin kuljetusongelman vuoksi, huoltajan pitää tehdä poissaoloilmoitus.

Kangasalan lukio

Toisen asteen opiskelijoiden oletetaan lähtökohtaisesti osallistuvan päättöviikon kokeeseen. Jos opiskelija ei bussilakon seurauksena kykene osallistumaan kokeeseen, lukio ohjeistaa opiskelijoita myöhemmin toimintatavasta.

Varhaiskasvatus ja esiopetus

Varhaiskasvatusta ja esiopetusta järjestetään normaalisti lakosta huolimatta. Huoltajia pyydetään ilmoittamaan lapsen mahdollisesta poissaolosta normaalin käytännön mukaan.

Lisätietoja:

https://www.nysse.fi/ajankohtaista/uutiset/tyotaistelu-laajenee-koko-nysse-alueen-ratikka-ja-bussiliikenne-pysahtymassa-torstaina-23.11.2023

Tuomas Kähkönen, liikennesuunnittelija
puh. 050 406 1173