Tiedote bussilakon vaikutuksista Kangasalla torstaina 14.12.2023


Tampereen Ratikkaa ja kaupunkiliikenteen (TKL) bussilinjoja koskeva poliittinen lakko laajenee ja koskee myös yksityisiä liikennöitsijöitä.

Koko Nysse-alueen bussiliikenne on pysähtymässä torstaina 14.12.2023. Perutut bussi- ja ratikkavuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, jonne ne pyritään viemään keskiviikkoon 13.12. klo 16 mennessä. Tämän jälkeen reittioppaaseen lisätään ajettavia vuoroja sitä mukaa, kun liikennöitsijät näkevät töihin tulevien kuljettajien määrän. Reittioppaan tietoja päivitetään siis jatkuvasti vielä lakkopäivänäkin. Matkustajan kannattaa tarkistaa oman lähtönsä tiedot juuri ennen lähtöä.

Kangasalan kaupungin alueella linja 43 kulkee normaalisti. Lisäksi Ruutanasta Lamminrahkaan kulkeva Tokeen linja-auto kulkee normaalisti.

Suosittelemme, että asiakkaat varautuvat suuriin häiriöihin bussiliikenteessä. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia kimppakyytejä ja etätyön tekemistä.

Kangasalan kaupunki ei pysty järjestämään koulujen oppilaille erillisiä kuljetuksia lakon aikana. Lakko aiheuttaa normaaliolojen häiriötilanteen koulukuljetusten osalta torstaina 14.12.2023. Kangasalla on yli 850 kuljetusoppilasta. Kaupunki on selvittänyt mahdollisuuksia järjestää korvaavia kuljetuksia, mutta valitettavasti kuljettajien vähyydestä ja kaluston riittämättömyydestä johtuen ei korvaavia kuljetuksia pystytä järjestämään.

Kangasalan kaupunki suosittelee, että kodeissa ja kouluilla varaudutaan häiriöihin joukkoliikenteen palvelussa lakon vuoksi.

Perusopetus  

Koulutyö järjestetään normaalisti oppilaan lukujärjestyksen mukaisesti lakosta huolimatta.

Jos huoltajat tuovat oppilaita lakon aikana autokyydillä kouluun, pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta kuljetuksissa, jotta koulujen pihat ja lähiympäristö pysyvät turvallisina kulkea.

Jos lapsi joutuu jäämään kotiin kuljetusongelman vuoksi, huoltajan pitää tehdä poissaoloilmoitus. Pyydämme huomioimaan, että lakko ei ole poissaolosyy, mikäli oppilaalla ei ole oikeutta maksuttomaan koulukuljetukseen.

Kangasalan lukio 

Torstai 14.12. on lukiolla normaali työpäivä, lisäksi iltapäivällä on vielä uusintakokeet klo 15-18. Opetus järjestetään normaalisti lähiopetuksena, ellei opettaja erikseen toisin ilmoita.

Varhaiskasvatus ja esiopetus 

Varhaiskasvatusta ja esiopetusta järjestetään normaalisti lakosta huolimatta. Huoltajia pyydetään ilmoittamaan lapsen mahdollisesta poissaolosta normaalin käytännön mukaan.

Lisätiedot: 

https://www.nysse.fi/ajankohtaista/uutiset/tyotaistelu-pysayttamassa-nyssen-bussi-ja-ratikkaliikenteen-seka-junat-torstaina-14.12..html

Tuomas Kähkönen, liikennesuunnittelija
puh. 050 406 1173