Tiedote bussilakon vaikutuksista Kangasalla perjantaina 2.2.2024


AKT:n linja-autohenkilökunnan ja JHL:n ilmoittamat poliittiset lakot perjantaina 2. helmikuuta 2024 pysäyttävät koko Nysse-liikenteen.

Yksittäisiä bussivuoroja saatetaan liikennöidä perjantaina 2.2. Tiedot mahdollisesti liikennöitävistä bussivuoroista päivitetään Nyssen reittioppaaseen torstaista 1.2. alkaen. Ratikka- ja junaliikennettä ei perjantaina 2.2 ole.

Torstaina 1. helmikuuta bussit, ratikat ja junat liikennöivät normaalisti.

Kangasalan kaupungin alueella linja 43 kulkee normaalisti ja lisäksi Ruutanasta Lamminrahkaan kulkeva Tokeen linja-auto kulkee normaalisti perjantaina 2.2.2024.

Suosittelemme asiakkaita varautumaan suuriin häiriöihin bussiliikenteessä. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia kimppakyytejä ja etätyön tekemistä.

Kangasalan kaupunki ei pysty järjestämään esiopetuksen ja koulujen bussikuljetusoppilaille erillisiä kuljetuksia lakon aikana. Lakko aiheuttaa normaaliolojen häiriötilanteen koulukuljetusten osalta perjantaina 2.2.2024. Kangasalla on yli 850 kuljetusoppilasta. Kaupunki on selvittänyt mahdollisuuksia järjestää korvaavia kuljetuksia, mutta valitettavasti kuljettajien vähyydestä ja kaluston riittämättömyydestä johtuen ei korvaavia kuljetuksia pystytä järjestämään.

Kangasalan kaupunki suosittelee, että kodeissa ja kouluilla varaudutaan häiriöihin joukkoliikenteen palvelussa lakon vuoksi.

Perusopetus  

Koulutyö järjestetään normaalisti oppilaan lukujärjestyksen mukaisesti lakosta huolimatta.

Jos huoltajat tuovat oppilaita lakon aikana autokyydillä kouluun, pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta kuljetuksissa, jotta koulujen pihat ja lähiympäristö pysyvät turvallisina kulkea.

Jos lapsi joutuu jäämään kotiin kuljetusongelman vuoksi, huoltajan pitää tehdä poissaoloilmoitus. Pyydämme huomioimaan, että lakko ei ole poissaolosyy, mikäli oppilaalla ei ole oikeutta maksuttomaan koulukuljetukseen.

Kangasalan lukio 

Perjantai 2.2.2024 on lukiolla normaali koeviikon päivä.

Varhaiskasvatus ja esiopetus 

Varhaiskasvatusta ja esiopetusta järjestetään normaalisti lakosta huolimatta. Huoltajia pyydetään ilmoittamaan lapsen mahdollisesta poissaolosta normaalin käytännön mukaan.

Lisätiedot: 

https://www.nysse.fi/ajankohtaista/uutiset/tyotaistelujen-vaikutukset-nysse-liikenteeseen-1.-2.2..html