Tehyn ja SuPerin hoitoalan lakolla vaikutuksia myös Kangasalan terveyspalveluihin


Tehy ja SuPer aloittavat 1.4.2022 hoitoalan lakon, joka ulottuu myös Pirkanmaan Sairaanhoitopiiriin. Vaikka lakko koskee erikoissairaanhoidon hoitohenkilökuntaa, se vaikuttaa myös Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen terveyspalveluihin. Yhteispäivystys Tays Valkeakosken sairaalassa sulkeutuu 1.4.2022, ja päivystys keskitetään Tays Acutaan Tampereelle. Päivystysapu 116117 palvelee lakon aikana vain tamperelaisia. Hätätapauksissa tulee soittaa hätänumeroon 112. Taysissa lopetetaan toistaiseksi kaikki kiireetön hoito. Myös osa kiireellisestä hoidosta loppuu. Jatkohoitopotilaita siirretään terveyskeskussairaaloihin sekä kotiutetaan mahdollisuuksien mukaan suoraan kotiin.

Tays Valkeakosken yhteispäivystyksen sulkemisen ajaksi joudumme lisäämään kiireellistä vastaanottotoimintaamme. Kiireettömiä vastaanottoaikoja joudutaan perumaan kiireellisen toiminnan takaamiseksi. Asiakkaat, joiden aika joudutaan perumaan, saavat henkilökohtaisen yhteydenoton, eli vastaanottoaika on voimassa, jos sitä ei ole peruttu.

Vastaamme ensisijaisesti kiirepuheluihin sekä Omaolon oirearvioden kautta tulleisiin kiireellisiin yhteydenottoihin, minkä vuoksi kiireettömiin yhteydenottoihin vastaaminen saattaa viivästyä. Pyydämmekin kuntalaisilta malttia ja toivomme, ettei samasta asiasta otettaisi yhteyttä monen kanavan kautta.

Neuvoja terveyshuolissa kannattaa hakea luotettavilta sivuilta esim. terveyskyla.fi, terveyskirjasto.fi ja kaypahoito.fi.

Terveyskeskuspäivystys ja illan kiirevastaanotto ovat avoinna keskusterveysasemalla tavalliseen tapaan ma-to klo 8-21 ja pe 8-16.

Fimlabin laboratoriopalveluiden näytteenotto toimii normaalisti. Röntgen keskusterveysasemalla on avoinna tavalliseen tapaan.