Suomen suurin joulukalenteri heijastetaan Kangasalan keskustassa kirjaston seinään


Valotori –hanke on Kangasalan kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden, Kangasalan nuorisovaltuuston ja t2+r–taidekollektiivin yhteinen hanke. Valotori-hanke alkoi elokuussa yläkouluilla ja lukiolla pidetyillä työpajoilla, joissa nuoret tutkivat ja piirsivät aiheista: Kangasalan tulevaisuus ja omat unelmat. Työpajoja pidettiin myös nuorisovaltuuston nuorille loppusyksystä.

Työpajoihin osallistui noin 100 nuorta. Nuorten tekemät kuvat koostettiin ja animoitiin joulukalenteriksi, joka projisoidaan Kangasalan torilla pääkirjaston kelloseinälle joulukuun ajan.

t2+r –taidekollektiivin mediataiteilija Niko Tiainen loi ja animoi nuorten piirrustuksista näyttävän projisoidun joulukalenterin.  Joulukalenterin “yhden luukun” animaatio kestää n. 4 minuuttia, ja se vaihtuu päivittäin.

Valojoulukalenteri pyörii 1. – 26.12.2019 klo 07.00-10.00 aamulla ja 15.00-21.00 illalla. Tavanomaisen ruudun tai valkokankaan sijaan video mapping -tekniikalla luotu projisoitu ja animoitu joulukalenteri elävöittää projisoidun rakennuksen.

– Kangasalan nuorten joulukalenteri tuo elämää Kangasalan keskustaan. Vuoden pimeimpään aikaan päivittäin ”avautuva” koko kaupungin yhteinen kalenteri tuo iloa kaikenikäisille, toteaa t2+r -taidekollektiivin yhteisötaiteilija Elina Tiainen.

Valotorin ja joulukalenterin avajaisia vietettiin Kangasalan joulunavauksen yhteydessä lauantaina 30.11.  Ohjelmassa nähtiin myös lasten ja nuorten uv-valo -tapahtumia nuorisotila Sentterissä, uv-valokäytävä, valaistu kepparirata, valaistu torialue, valokulkue ja paljon muuta. Valotori –hankkeen keskiössä on kaupungin keskustan elävöittäminen, kehittäminen ja uudistaminen.

Kuva: t2+r:n video mapping -tekniikalla aiemmin toteuttama teos.

Lisätietoja
kulttuurisuunnittelija Anna Toiva, p. 044 4813 020, anna.toiva(at)kangasala.fi

 

https://kangasalla.fi/valotori-heijastaa-nuorten-unelmia/

https://shl.fi/2019/11/06/valoa-torin-elamaan/#4352df9a