Ensimmäiset aluevaalit toimitettiin sunnuntaina 23.1.2022


Sunnuntaina 23.1. pidetyissä aluevaaleissa valittiin jäsenet ja varajäsenet hyvinvointialueiden aluevaltuustoihin. Aluevaltuustot vastaavat hyvinvointialueiden toiminnasta ja taloudesta sekä käyttävät hyvinvointialueen päätösvaltaa. Aluevaltuusto on hyvinvointialueen korkein päättävä elin. Pirkanmaan aluevaltuustossa on 79 jäsentä.

Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa, jolloin Pirkanmaan kuntien sosiaali- ja terveystoimen, pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin palvelut siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle. Valtuustojen toimikausi on neljä vuotta. Valtuustot aloittavat toimintansa 1.3.2022.

Tutustu Pirkanmaan hyvinvointialueeseen https://www.tays.fi/pirha.

Kangasalla äänestyspaikat olivat vaalipäivänä avoinna klo 9-20. Aluevaalien ennakkoäänestys päättyi tiistaina 18.1.2022. Ennakkoon Kangasalla äänesti 6930 kangasalaista äänioikeutettua. Koko Pirkanmaan ennakkoäänestysprosentti oli 29,2.

Yhteensä Kangasalla vuoden 2022 aluevaaleissa äänesti 12 903 äänioikeutettua. Hyväksyttyjä ääniä oli 12 854. Äänestysprosentti aluevaaleissa 2022 oli Kangasalla 51,1. Kangasalta aluevaltuustoon valittiin neljä ehdokasta: Hanna Laine, Hanna Holma, Mauri Jussila ja Miia Kinnari.

Kangasalan kaupungin keskusvaalilautakunta kiittää kaikkia vaalien järjestämiseen osallistuneita.

Katso lisätietoja aluevaalien tieto- ja tulospalvelu (oikeusministeriö).

Lisää vaaleista Kangasalan kaupungin sivuilta osoitteesta https://www.kangasala.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/osallistu-ja-vaikuta/vaalit/