Sähköiset palvelut tutuksi Pirkanmaalla -kuntakiertue saapuu Kangasalle


Pirha kiertää marras- ja joulukuussa Juupajoelle, Kuhmoisiin, Pirkkalaan, Kangasalle, Hämeenkyröön, Ikaalisiin ja Urjalaan. Kangasalla pääset tutustumaan sähköisiin palveluihin 28.11. Kangasalan kaupunki-infossa, Lentolan Prismalla kello 15–17. Tapahtumapisteellä saa henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa palveluiden käyttöön ja vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Tiesitkö, että löydät Pirhan sähköisistä palveluista moniin oireisiin avun ilman vastaanotolla käyntiä ja fyysistä tutkimusta? Pystyt myös varaamaan ajan verkkoasioinnin kautta, kun avun tarve ei ole kiireellinen. Sähköiset palvelut antavat mahdollisuuden hakea neuvoja tai varata ajan ilman soittamista mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Tutustu rohkeasti sähköiseen asiointiin

Jo yli 120 000 pirkanmaalaista on käynyt kirjautumassa sähköiseen asiointiin vahvan tunnistautumisen kautta. Parhaiten sähköisiä palveluja käyttävät nuoret ja aikuiset, ja palvelun piiriin toivotaan entistä enemmän myös työikäisiä.

PirSote-hankkeen digisuunnittelija Ida Kärki luotsaa palveluista kertovaa kiertuetta.

– Toivomme tavoittavamme mahdollisimman monta pirkanmaalaista, jotka tarvitsevat ohjausta tai apua digitaalisten palveluiden käytössä. Kaikki kysymykset sähköisistä palveluistamme ovat tervetulleita, Kärki kertoo.

Helppoa asiointia 24/7

Voit käyttää sähköisiä palveluja verkossa sinulle parhaiten sopivalla hetkellä.

Pirha-chatista saat tietoa ja toimintaohjeita ympäri vuorokauden. Chatin Pirbotti ohjaa tarpeen mukaan palveluihin, joiden avulla voit kartoittaa omaa terveyttäsi monipuolisesti ja täysin anonyymisti.

Jos Pirbotti ei osaa antaa vastausta kysymykseesi, se tarjoaa mahdollisuuden siirtää keskustelu terveydenhuollon ammattilaiselle palvelukohtaiseen tai terveysaseman chattiin. Pirkanmaan terveysneuvonta palvelee chatissa arkisin kello 8–18. Muiden palveluchattien palveluaikataulut vaihtelevat.

Pirha-chat löytyy jokaiselta pirha.fi -sivulta. Chattiin pääsee klikkaamalla oikean alareunan vihreää puhekuplaa.

Sähköinen asiointi on oikea valinta, kun sinulla on tarve hoidolle, mutta ajanvarauksella ei ole kiire. Sähköisen asioinnin kautta voit varata, siirtää ja perua aikoja sekä täyttää sähköisiä lomakkeita, kuten yhteydenotto- tai esitietolomakkeita.

Sähköinen asiointi vaatii aina vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Siirry sähköisen asioinnin sisäänkirjautumissivulle.

Tutustu sähköisten palveluidemme palvelukuvauksiin: Sähköiset palvelut käytössäsi.

Lisätietoja

Pirkanmaan tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen digisuunnittelija Ida Kärki, ida.karki@pirha.fi