Ruutanan uuden koulun nousua harjakorkeuksiin juhlittiin tänään


Ruutanassa juhlistettiin tänään uuden koulun harjannostajaisia puheiden, musiikkiesitysten ja työmaakierroksen myötä. Ruutanan koulu sijaitsee kauniilla paikalla Vesijärven rannalla. Uudisrakennus on laajuudeltaan 5300 bruttoneliömetriä ja se otetaan käyttöön tammikuussa 2025, jolloin koulussa opiskelee noin 350 oppilasta.

Kuva: Tilaisuudessa puheita pitivät Kangasalan kaupungin rakennuspäällikkö Merja Saarilahti (vas.), SRV Rakennus Oy:n tuotantojohtaja Mika Kilpeläinen sekä Ruutanan koulun rehtori Liisa Liinamaa. 

Uuden koulun hankkeen suunnittelu alkoi vuonna 2020 ja suunnitelmat hyväksyttiin elinympäristölautakunnassa kesäkuussa 2022. Urakkasopimus allekirjoitettiin joulukuussa 2022 SRV Rakennus Oy:n kanssa.

Yhteistoiminnallisen projektinjohtourakan tavoitteena on ollut turvallinen ja terveellinen rakennus, jonka rakentamisessa pysytään  budjetissa ja aikataulussa huomioiden käyttäjien toiveet ja tarpeet. Kangasalan kaupungin rakennuspäällikkö Merja Saarilahti kertoo yhteistyön ja -toiminnan olleen hyvää.

-Urakoitsija on ohjannut suunnittelua ja rakennustöitä hyvin, ollut jatkuvassa yhteydessä käyttäjiin ja jatkuvasti etsinyt vaihtoehtoisia edullisempia toteutusratkaisuja, jotka ovat erittäin tärkeitä nykyisessä taloudellisessa tilanteessa. Rakennustyön jälkeen uusi koulu uudistettuine pihoineen tulee tarjoamaan oppilaille rauhallisen ja inspiroivan ympäristön oppimiselle ja kasvamiselle. Uuden koulurakennuksen lisäksi tullaan tekemään myös uusi hieno leikkimään ja liikkumaan houkutteleva piha, kertoo Saarilahti.

-Kouluhankkeet ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä hankkeita ja näin rakentajan näkökulmasta erityisen palkitsevia. Pääsemme toteuttamaan viihtyisiä ja oppimista tukevia tilaratkaisuja lapsille ja nuorille. Haastavista ajoista huolimatta rakennustyöt ovat edenneet mallikkaasti ja aikataulun mukaisesti. Myös työturvallisuuteen on kiinnitetty työmaalla huomiota. Lisäksi sydämenasiana meillä on ollut turvata oppilaiden koulunkäyntiympäristö, kun työskentelemme päivittäin toiminnassa olevassa kouluympäristössä, kertoo puolestaan SRV Rakennus Oy:n tuotantojohtaja Mika Kilpeläinen.

Ruutanan koulu on tärkeä paikka koko alueelle ja kaikille asukkaille. Sinne kokoonnutaan koulupäivien lisäksi myös iltaisin ja viikonloppuisin harrastamaan, pelaamaan, leikkimään ja viettämään aikaa.

Lisätiedot: 

Merja Saarilahti, rakennuspäällikkö, Kangasalan kaupunki

merja.saarilahti@kangasala.fi, puh. +358505509062