Raikun koululaisten tekemä jouluikkuna äänestettiin kaupungin kauneimmaksi


Kangasalan kaunein jouluikkuna -äänestys päättyi sunnuntaina 20.12.2020. Ääniä äänestyksessä annettiin yhteensä 413 kappaletta ja tällä kertaa ylivoimaisen voiton vei Raikun koululaisten toteuttama Vehoniemen automuseolla sijaitseva jouluikkuna. Kakkossijalle sijoittui Skunktattoon violetti teemainen ikkuna ja kolmannen sijan kilpailussa nappasi Kangasalan Putkilämpö, jonka ikkunalla seikkailee jouluvoro Grinch. Kaikki kilpailuun osallistuneet ikkunat saivat paljon kiitosta osakseen ja perinnettä toivottiin jatkettavan myös tulevina vuosina. Jouluikkunagallerian ikkunat ovat ihailtavissa aina 6.1.2021 saakka.

Vehoniemen jouluikkuna.

Kangasalan kaupungissa on marraskuun lopulta 27.11. alkaen voinut ihastella tunnelmallisia jouluikkunoita. Yhteensä 19 yritystä, yhteisöä ja kaupungin toimijaa lähti mukaan tuomaan valoa ja lämpöä joulukuun pimeyteen. Kauneinta jouluikkunaa oli mahdollista äänestää 20.12. saakka ja ääniä kertyikin runsaat 413 kappaletta. Kauneimmaksi ikkunaksi äänestettiin tänä vuonna Raikun koulun oppilaiden toteuttama Vehoniemen jouluikkuna, joka sai ylivoimaisen yli 60% äänivyöryn annetuista äänistä. Kangasalan keskustassa sijaitsevan tatuointiliike Skunktattoon ikkuna ylti äänestyksessä toiseksi ja kolmannelle sijalle sijoittui Kangasalan Putkilämpö.

Kuvassa Vehoniemen jouluikkuna
Raikun koululaiset olivat sekä maalanneet että askarrelleet ikkunan koristeet.

Raikun koulun oppilaat ovat maalanneet ja askarrelleet Vehoniemen automuseon lasiterassin ikkunoiden jouluikkunan, joka kertoo Vehoniemen joulusta. Ikkunan lumisissa maisemissa seikkailee metsän eläimiä ja löytyy sieltä tietenkin myös näkötorni. Sisältä kajastava valo luo ikkunalle tunnelmallisen sävyn, jota on mukava ihastella erityisesti illan hämärtyessä. ”Jouluikkunakierros kaikkineen oli mukavan piristävä juttu tähän syksyiseen joulun aikaan kaikkine rajoituksineen. Erityisen tunnelmallinen oli kuitenkin Vehoniemen automuseon koululaisten tekemä iso ”taideteos”, jonka tunnelmaan saattoi kahvikupin ääressä istahtaa rauhoittumaan ja nautiskelemaan joulun odotuksesta. Sykähdytti.”

Skunktattoon ikkunassa väri oli violetti kuten liikkeessä sisälläkin.

Kuohunharjuntie 26 sijaitsevalla Skuntattoon ikkunalla puolestaan vietetään haisunäätien joulua rock henkisissä tunnelmissa ja violetin värin keskellä. Kiitosta ikkuna sai persoonallisuudesta, sekä oman teemavärin ja ilmeen tuomisesta jouluisiin tunnelmiin. Vällintiellä sijaitsevan Kangasalan Putkilämmön päätyikkunassa ilkeä Grinch varastaa joulun. Erityisesti pimeällä hyvin erottuva ikkuna tarjosi jouluista piristystä ohi ajaville. ”Ikkuna säväytti ja tarjosi jotakin uutta perinteisten jouluikkunoiden rinnalle.”

Kangasalan Putkilämmön Grinch erottuu erityisesti pimenevissä illoissa.

Kangasalan Putkilämmön Grinch erottuu erityisesti pimenevissä illoissa.

Jouluikkunagalleriaa kehuttiin hienoksi kokonaisuudeksi ja siitä toivottiin vuosittain toistuvaa uutta perinnettä Kangasalan kaupungin jouluihin. Kaikki ikkunat saivat runsaasti kehuja ja äänestyksessä korostui myös valinnan vaikeus. ”Kaikki nuo ovat kauniita. Minkä tahansa olisi voinut valita.” Ikkunoita äänestäneistä jouluiset yllätyspalkinnot voittivat Miia, Outi ja Jonna. Paljon onnea voittajille ja ihanaa joulun aikaa kaikille. Jouluikkunagalleria ilahduttaa kaupunkilaisia aina 6.1.2021 saakka.

 

Jouluikkunagalleria 27.11.-6.1.2021

www.kangasala.fi/tpahtumat

www.kangasala.fi/ajankohtaisettapahtumat