Porraspäivät täyttää Sorolan montun lauantaina 7.11.


Kangasalan liikuntapalveluiden vuosittaisten Porraspäivien kilpasarjassa otetaan tulevana lauantaina tosissaan mittaa siitä, kuka on Sorolan kuntoportaiden kovin nousija. Portaiden tämän hetkistä virallista ennätysaikaa 34:42 sekuntia, ylläpitää tamperelainen Jouko Juntunen, jolta löytyy takataskusta myös Helsingin Malminkartanon kuntoportaiden ennätysaika 49,29 sekuntia. Kuntosarjan lisäksi Porraspäivillä kohotetaan kuntoa porrasnousun kuntosarjassa ja nautitaan hyvästä fiiliksestä, sekä yhteistyökumppaneiden tarjoamasta ohjelmasta.

Kuvassa Sorolamportaat.

Kaikille kovakuntoisille avoimessa kilpasarjassa on vielä tilaa uusille ilmoittautujille. Kilpasarjassa kisataan naisten ja miesten sarjassa klo 10-12 ja sen ohessa katsotaan saadaanko portaiden nousulle uusi nopeusennätys. Nopeimmille on luvassa tuntuvat palkinnot Kangasalalaiseen ulkoilu- ja vapaa-ajan ja liike Treeline Outdoorsiin. Ilmoittautuminen sähköpostilla vapaa-aikapalvelut@kangasala.fi tai paikan päällä lauantaina 7.11. klo 9.00 alkaen (jos paikkoja riittää).

Kuntosarjassa klo 12-14 vauhti ja tyyli ovat vapaat ja tärkeintä on liikkumisen ilo. Kuntosarjassa portaita noustaan omaan tahtiin ja jokaiselle nousijalle on luvassa arpalipuke, jolla nousija osallistuu päivän aikana suoritettaviin arpajaisiin. Porrasnousut juontaa Mikko Heinämäki.

Tapahtumassa on runsaasti ohjelmaa myös lapsille ja nuorille. Tapahtuman yhteistyökumppanit tarjoavat kukin ohjelmaa omilla pisteillään, minkä lisäksi taitojaan pääsee mittailemaan mm. pyörätaitoradalla, heijastinviestissä, sprintissä ja keppihevoskilparadalla. Oma polkupyörä ja keppari kannattaa siis napata mukaan.

 Sorolan kuntoportaat ovat elokuussa 2020 valmistuneet yli 300 askelmaa korkeat kuntoportaat. Portaat saivat nimikilpailussa nimekseen Sorolamportaat ja ovat olleet avaamisestaan lähtien aktiivisessa käytössä. Portaiden huiputusta helpottamaan löytyy portaiden varrelta näköalatasanteita, joilta pääsee ihailemaan ylhäältä avautuvia näkymiä. Mielikuvaharjoittelua porrasnousuista pääsee tekemään alapuolelta löytyvältä videolta.

Videon Sorolamportaista pääset katsomaan täältä.

Koska pysäköintipaikkoja on portaiden tuntumassa rajallisesti. Tapahtumaan saapuvia kehotetaan pysäköimään ajoneuvot Kyötikkälän urheilukentän pysäköintipaikalle ja Tursolan koulun pihalle, sekä saapumaan tapahtumaan julkisilla kulkuneuvoilla, polkupyörällä tai muuten liikkuen.

Tapahtuman osallistujien turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, ja toivomme että kukaan ei osallistu tapahtumaan oireisena. Huolehdimme tapahtumassa turvavälien toteutumisesta ja hyvästä käsihygieniasta, lisäksi suosittelemme käyttämään kasvomaskia, näin pidämme kaikki huolta koronaviruksen leviämisen estämisestä.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoja: Isabella Rossi, isabella.rossi@kangasala.fi p. 044 481 3050

Porraspäivät 7.11. klo 10-14,
Sorolamportaat, Asemantie 179 36200 Kangasala

Tapahtuma Facebookissa ja Kangasalan kaupungin verkkosivuilla www.kangasala.fi/ajankohtaisettapahtumat