Pirkanmaan Kulttuuripankki on avattu tekijöille


Uusi Pirkanmaan kulttuuripankki -verkkopalvelu on avautunut kulttuurin tekijöille. Kulttuuripankki on maksuton verkkopalvelu, johon voivat rekisteröityä pirkanmaalaiset ammattimaisesti toimivat taiteilijat, tuottajat, kulttuuri- ja taideyhteisöt sekä taidelaitokset. Verkkopalvelua ylläpitää Tampereen kaupunki.

Pirkanmaan kulttuuripankki on uusi maksuton verkkopalvelu, joka tuo näkyviin alueen kulttuurin- ja taiteentekijät sekä heidän tilattavat palvelunsa. Tilaajina toimivat tulevaisuudessa muun muassa kunnat, hyvinvointialueet ja yritykset sekä yksityishenkilöt.

Kulttuuripankkiin ovat tervetulleita rekisteröitymään ammattimaisesti toimivat taiteilijat, tuottajat, kulttuuri- ja taideyhteisöt sekä taidelaitokset.

Palvelu on kehitetty osana Pirkanmaan kulttuurin alueellista kehittämistehtävää, Kulttuuri ja taide virtaa -projektia, jonka juuret ovat Tampere26-kulttuuripääkaupunkihaussa. Hankkeen rahoitti opetus- ja kulttuuriministeriö, ja sen toteutuksesta vastasi Tampereen kaupunki yhteistyössä 14 Pirkanmaan kunnan kanssa.

Kulttuuripankin kehittämiseen osallistuivat Tuottajapankki-hanke, Operaatio Pirkanmaa, Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipiste, Kulttuurikeskus PiiPoo sekä lukuisat muut alueen toimijat.

Aiheesta lisää www.kulttuuripankki.fi