Pirkanmaalla perjantaina aikana kolme uutta koronatartuntaa


Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin perjantaina 13.3. aikana kolme uutta koronatartuntaa. Kaksi tartunnoista on todettu matkailijoilta Pohjois-Italiasta ja yksi Sveitsistä. Kaikkien lähikontaktit on lauantaiaamupäivään mennessä kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Lisäksi THL selvittää kahden eri lennon aikana tulleita altistuksia.

Kaikki tartunnan saaneet ovat hyväkuntoisia ja kotona eristyksessä.

Koska koronavirus on muuttunut pandemiaksi, viruksen näytteenoton kriteerit ovat muuttuneet. Sairaanhoitopiiri ei tutki koronavirusta lieväoireisilta matkailijoilta, elleivät he ole sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä.

Tässä vaiheessa on tärkeää, että matkalta kotiutuvat jäävät kotiin sairastamaan, jos heillä ilmenee hengitystieinfektion oireita kahden viikon sisällä kotiutumisesta. Näin vältytään muiden henkilöiden altistamiselta.

Koronavirusnäytteitä otetaan Taysin vuodeosastoille, valvontoihin ja teho-osastolle akuuttien hengitystieoireiden takia otettavilta potilailta, jos taudin syy ei ole ilmeinen. Lisäksi näytteitä otetaan terveydenhuollon ja sosiaalihuollon henkilökunnalta ja työharjoitteluun osallistuvilta henkilöiltä, joilla on akuutin hengitystieinfektion oireet ja jotka ovat välittömässä potilastyössä. Myös pitkäaikaishoidon ja hoivan asiakkaita testataan, jos koronavirustuloksella on merkitystä potilaan hoidon kannalta tai herää epäily osastoepidemiasta.

Lisätietoja koronaviruksesta Pirkanmaalla Taysin verkkosivulla tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin neuvontanumero kohderyhmään kuuluville koronavirustartuntaa epäileville: ympäri vuorokauden puh. 03 311 65333.