Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistus: valmistelu etenee aikataulun siirtymisestä huolimatta


TIEDOTE 26.6.2018

Pirkanmaalla on aikataulun siirtymisestä huolimatta hyvät valmiudet viedä uudistusta eteenpäin

Tänään tulleen tiedon mukaan uusien maakuntien aloittaminen siirtyy vuodella eteenpäin.

– Olemme seuranneet lainsäädäntötyötä, eikä uutinen päässyt varsinaisesti yllättämään. Pirkanmaalla on edelleen hyvät valmiudet viedä uudistusta eteenpäin. Valmistelutyö on tuottanut hyviä tuloksia ja asioita, joita kannattaa joka tapauksessa viedä jatkoon. Uudistamisen tarvehan ei ole poistunut. Meillä on valmius jatkaa, jos tarvittava mandaatti löytyy, muutosjohtajat toteavat.

– Tärkeää olisi, että maakunta pääsisi aloittamaan toimintansa. Valmistelun resursointi on myös turvattava, muutosjohtajat toteavat.

– Pirkanmaalla erityistä on ollut, että uudistusta on valmisteltu hyvässä hengessä, yhteistyössä ja huolella. Olemme monessa asiassa olleet valtakunnallinen edelläkävijä. Valmistelutyömme on varsin pitkällä ja olisi mahdollistanut uudistuksen toteuttamisen aikataulussakin, muutosjohto toteaa.

–  Pirkanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen muutosorganisaatio jatkaa valmistelua entiseen tapaan toistaiseksi.  Uusi tilanne vaatii toki valmistelijoiden erityistä motivointia ja tsemppausta. Juuri nyt valmistelemme syyskauden töiden organisointia. Keskustelemme tilanteesta ja sen vaikutuksesta valmistelun rytmitykseen poliittisen ohjausryhmän ja maakuntauudistuksen johtoryhmän kanssa heti elokuussa lomien jälkeen.  Oletamme, että valtio rahoittaa muutosvalmistelun jatkumisen.

Luovuttavissa organisaatioissa ei tapahdu viivästyksen takia mitään yhtäkkistä muutosta tai ”tyhjän päälle tippumista”. Kaikki jatkuu nykyjärjestelmän mukaan ennallaan, asiakkaista pidetään huolta ja palvelut tarjotaan.

Uudistuksen viivästymiseen ja sen vaikutuksiin liittyvät kaikki yksityiskohdat eivät ole vielä selvillä. Muutosjohto seuraa tilannetta aktiivisesti ja informoi seuraavista askelista tarkemmin heti, kun tilanne selkiytyy.

 

Lisätietoja antavat:

Pirkanmaan muutosjohtaja
Päivi Nurminen
p. 040 754 3692
paivi.nurminen @ pirkanmaa.fi

Muutosjohtaja (maku)
Jukka Alasentie
p. 0500 733 620
jukka.alasentie @ pirkanmaa.fi

Muutosjohtaja (sote)
Jaakko Herrala
p. 050 329 7166
jaakko.herrala @ pirkanmaa.fi