Pirkanmaa siirtyy koronaepidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen


Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä linjasi 20.7., että Pirkanmaa siirtyy koronaepidemian perustasolta takaisin kiihtymisvaiheeseen, koska epidemiatilanne on mennyt edelleen huonompaan suuntaan.

PSHP:n tiedotteen mukaan epidemiatilanteen vaikeutuminen ja kiihtymisvaiheeseen siirtyminen on signaali siitä, että jokaisen kannattaa tarkistaa, onhan oma toiminta turvallista. Turvaväleihin ja maskin käyttöön on syytä kiinnittää huomiota.

Muihin Pirkanmaan alueen suosituksiin tai rajoituksiin kiihtymisvaiheeseen siirtyminen ei tuo merkittäviä muutoksia, sillä maski- ja etätyösuositukset ovat olleet Pirkanmaalla voimassa tähänkin asti. Niiden merkitys vain korostuu entisestään.

– Haluan muistuttaa, että maskit ovat yhä tarpeen tilanteissa, joissa turvavälejä ei voi pitää, johtajaylilääkäri Juhani Sand sanoo tiedotteessa.

Kangasalan kaupunki seuraa tilannetta ja tiedottaa epidemiatilanteen mahdollisista vaikutuksista kaupungin toimintaan, jos muutoksia voimassa oleviin suosituksiin tai rajoituksiin tulee.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kokoontuu seuraavan kerran viikon kuluttua 27.7.2021.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, p. 040 133 6311