Pikkolan maisemapelto kukkii jälleen


Kukkapelto näkyy taustalla ja etualalla on auringonkukkia, joista yhdessä on kimalainen.

Pikkolan maisemapelto syyskuussa 2020.

Maisemapelto Finnentien varrella ilahduttaa jälleen kukinnallaan kaupunkilaisia ja tarjoaa pörriäisille syötävää. Vierailijat ovat tervetulleita tutustumaan maisemapeltoon ja autot voi väliaikaisesti pysäköidä Pikkolan tapahtumakentälle ajalla 20.8.-30.9.2021.

Pikkolan maisemapelto kukkii tapahtumakentän vieressä jo toista vuotta peräkkäin. Maisemapelto kylvettiin kesäkuun alussa ja pellon tarkoituksena on edistää luonnon monimuotoisuutta, tarjota pörriäisille ruokaa sekä tuoda kaupunkilaisille elämyksiä ja monipuolisia luontokokemuksia.

Pikkolan maisemapelto liittyy Kangasalan kaupungin avoimien viheralueiden kehittämissuunnitelmaan, joka julkaistiin vuonna 2020 Kangasalan kaupungin verkkosivuilla. Maisemapelto elävöittää maisemaa ja loppukesästä se tarjoaa myös mahdollisuuden kerätä kukkia omaksi iloksi. Kuiva kesä toi jälleen haasteita maisemapellon kasvuun lähdön suhteen. Tärkeää on, että pellon satoa ei kerätä liian aikaisin eikä liian paljon, jotta pelto ehtii kukkia ohikulkijoiden ilona ja pörriäisten ruokana mahdollisimman pitkään. Kaupunki toivoo myös, että kukkia omaksi iloksi keräävät käyttäisivät samoja pelloille muodostuvia polkuja, jotta kukkapelto ei tallaantuisi joka puolelta.

Maisemapelloilla toteutetaan viljelykiertoa rikkakasvien ja kasvitautien kurissa pitämiseksi ilman kemiallisia torjunta-aineita. Viljelykierrossa pellon kasvusto vaihtuu vuosittain tai parin vuoden välein. Tänä ja viime vuonna Pikkolan maisemapeltoon on kylvetty 1-vuotisia koristekukkia kuten hunajakukkaa, ruiskaunokkia, auringonkukkaa, kruunupäivänkakkaraa ja kesämalvikkia. Ensi vuonna pellon kasvusto vaihtuu.

Pysäköinti on sallittu väliaikaisesti tapahtumakentällä

Kangasalan kaupunki toivottaa vierailijat tervetulleiksi Pikkolan kukkivalle maisemapellolle.

Kukkia voi tulla katselemaan tai poimimaan maltillisin määrin niin kauan kuin kukintaa riittää. Autot voi väliaikaisesti pysäköidä myös Finnentien varressa sijaitsevalle tapahtumakentälle. Pysäköinti on sallittua tapahtumakentällä ajalla 20.8.-30.9.2021. Pysäköinti Finnentien varteen kukkapellon kohdalla on kielletty. Maisemapellolle on suositeltavaa saapua myös jalkaisin tai polkupyörällä.

Kartta, johon Pikkolan maisemapellon sijainti on merkitty kartassa punaisella rajauksella.
Pikkolan maisemapellon sijainti on kartassa punaisella rajatulla alueella.

Linkki avoimien viheralueiden kehittämissuunnitelmaan:

Avoimien viheralueiden kehittämissuunnitelma