Mikä ja missä on Kangasalan kaunein rakennus?


Kangasalan tekninen keskus etsii kaupungin kauneinta rakennusta. Ehdotuksia jättäneiden kesken arvotaan viisi kappaletta keväällä ilmestynyttä Priimaa pukkaa -arkkitehtuurikirjaa.

Kangasalan pysäköintitalon seinä, jossa näkyy värikäs taideteos

Kangasala-talo, Hotelli Kuohu, Kangasalan lukio vai Ravintola Paakari? Mikä ja missä on mielestäsi Kangasalan kaunein rakennus? Kerro meille mikä rakennus ansaitsisi tulla palkituksi Kangasalan kauneimpana. Ehdotukset voivat olla julkisia tai yksityisiä rakennuksia ja sijaita missä päin tahansa Kangasalaa. Ehdotuksia voi jättää sähköisesti 30.6.2021 saakka oheisella lomakkeella. Lisäksi ehdotuksia voi jättää myös paperisessa muodossa Kangasalan kaupunki-infossa heti ennakkoäänestyksen päätyttyä 9.6.2021 alkaen.

Ehdotusten pohjalta kehitetään sähköinen kaupunkikierros, jossa Kangasalaa esitellään sen arkkitehtuurin kautta. Opastus kierrokselle tapahtuu oman älypuhelimen välityksellä. Kierrokselle listatut rakennukset osallistuvat myös Kangasalan kaunein rakennus kilpailuun, jossa kaikki kaupunkilaiset saavat äänestää niistä kaikkein kauneinta. Äänestyksellä valittu kaupungin kaunein rakennus palkitaan syyskuussa 2021.

Arkkitehtuuri ja rakentaminen ovat tänä vuonna olleet näkyvästi Kangasalla esillä. Kangasalan kaupungin teknisen keskuksen tuottama Priimaa pukkaa -arkkitehtuurikirja julkistettiin keväällä 2021. Kirja esittelee kuvin ja tekstein rakentamista ja arkkitehtuuria Kangasalla vuosina 2000-2020 ja sen ovat tehneet Markku Lahtinen ja Susanna Virjo. Laajemmin kaupunkiarkkitehtuuria esitteleviä kirjoja on toistaiseksi julkistettu Suomessa vähän, mikä tekee kirjasta poikkeuksellisen kokonaisuuden. Kirjan voi ostaa omaksi Kangasalan kaupunki-infosta hintaan 30€. Katso kirjan tarkempi esittely kirjan keväällä kuvatusta julkistustilaisuudesta, jossa kirjan tekijät kertovat lisää kirjaan valikoiduista rakennuksista, videon pääset katsomaan täältä.