Matkailuopas 2021 on julkaistu


Kangasalan matkailuvuosi 2021 tuo tullessaan upeita uutuuskohteita ja vanhoja suosikkeja uudella twistillä. Visit Kangasala on julkaissut matkailuoppaan, joka johdattaa lomailu- ja vapaa- ajanviettomahdollisuuksiin Kangasalla – Kesäpäivän kulttuurikaupungissa.

Verkossa julkaistu matkailuopas on kattava, 56-sivuinen tietopaketti, joka sisältää toimitettuja juttuja, matkailukohteiden esittelyjä sekä runsaasti lomavinkkejä ympärivuotiseen matkailuun. Painettua versiota on saatavilla viikolla 8 mm. Kangasala-talon matkailuneuvonnasta ja Lentolan Prisma-keskuksen kaupunki-infosta.

Kangasalan matkailullisia vetonauloja ovat lumoava harju- ja järviluonto, josta pääsee nauttimaan hyväkuntoisilla reiteillä. Aktiviteetteja löytyy retkiluistelusta, melontaan, maastopyöräilyyn, ratsastukseen ja avovesiuintiin. Retkeily on Kangasalla erityisen helppoa lasten kanssa, kuten eräopas ja -bloggari Suvi Björk matkailuoppaassa suosittelee.

Kesällä nautitaan kauneudesta ja kukkaloistosta ensimmäistä kertaa yleisölle avautuvassa Arboretum Frickissä. Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesänäyttelyssä hehkuvat Reidar Särestöniemen vahvat ja värikkäät maalaukset.

Vireää musiikkielämää vahvistavat kaksi uuttaa tapahtumaa: Urkupäivät Kangasalla ja Kangasala Classic -kamarimusiikkifestivaali. Kangasalan Kesäteatteri Längelmäveden rantamaisemissa uudistuu uuden ohjelmiston voimin.

Ravintola Paakari on pala Ranskaa Kangasalla. Yhdeksi Suomen parhaimmista ravintoloista rankattu ravintola houkuttelee herkuttelijoita pääkaupunkiseudulta saakka maistamaan maankuuluja kalaruokiaan. Keittiömestari Ilpo Vainio ja sommelier Kirsti Leimu kertovat matkailuoppaan jutussa ravintolansa tarinan ja toivovat, että ruokamatkailu Suomen sisällä kasvattaisi suosiotaan.

Talvilomaksi avautuva, Kirkkoharjun näkötornilla sijaitseva Kirkkoharjun kahvila on odotettu kohde aivan keskustan läheisyydessä. Upeista maisemista ja laadukkaista tuotteista pääsevät nauttimaan kahvilavieraiden lisäksi kaikki Kirkkoharjulla liikkujat ja suosittujen Sorolan kuntoportaiden, Sorolamportaiden kävijät.

Kangasalan matkailuopas verkossa