Lamminrahkan koulukeskuksen urakkasopimus solmittiin SRV:n kanssa


Kangasalan kaupunki ja SRV Rakennus Oy ovat solmineet Lamminrahkan koulukeskuksen ensimmäisen vaiheen urakkasopimuksen. Projektinjohtourakkana toteutettavan hankkeen arvo on noin 27 miljoonaa euroa. Hanke käynnistyy välittömästi ja valmistuu kesäkuussa 2023. Koulun tontin maanrakennusurakka on ollut käynnissä jo keväästä 2021.

Havainnekuva, jossa näkyy Lamminrahkan koulu ja näkymä torilta

Koulun havainnekuva torin suunnasta. Havainnekuva Verstas Arkkitehdit Oy.

Koulukeskuksen ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan pienten lasten yksikkö (päiväkoti ja luokat 0-2) sekä alakoulu. Päiväkoti rakennetaan 140 lapselle, esi- ja alkuopetustilat 165 oppilaalle ja luokkien 3-6 tilat 500 oppilaalle. Ensimmäisen vaiheen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä, sisältäen myös noin tuhannen neliön liikuntasalin. Toisessa vaiheessa rakennetaan yläkoulu, arviolta vuonna 2027.

Koulukeskuksen oppilaista 350 eli reilu kolmasosa tulee Ojalasta. Kangasala vastaa koulun rakennuttamisesta, ylläpidosta, opetuksesta ja tukipalveluista. Tampere maksaa 20 vuoden aikana oppilasmääränsä perusteella osuutensa tilakustannuksista sekä ostaa Kangasalta opetus- ja tukipalvelut.

Koulukeskus koostuu kolmesta lohkaremaisesta rakennusmassasta sekä niitä yhdistävästä kaksikerroksisesta tilasta. Mossin puistokadun varrella rakennus on kolmikerroksinen. Julkisivujen päämateriaaleina ovat kotimainen paikalla muurattu tiili ja puu.

Karttatyyppinen luonnoskuva Lamminrahkan koulusta ja sen lähialueesta

Havainnekuva koulukeskuksesta lounaasta. Kuva Verstas Arkkitehdit Oy

SRV on toteuttanut useita kouluhankkeita. Viime vuonna valmistuivat Kurittulan koulu Maskussa ja Jokirinteen oppimiskeskus Kirkkonummella. Tänä syksynä puolestaan valmistuivat uudet koulutilat Espoon Leppävaarassa sekä Helsingin Maunulassa.

– Lamminrahkan koulukeskus on meille tärkeä hanke. Koulukeskus sijoittuu aivan Lamminrahkan keskustaan; torin, palveluiden ja liikuntapuiston viereen, ja se tulee olemaan koko Lamminrahkan alueen keskus. Olemme tyytyväisiä saadessamme kokeneen urakoitsijan toteuttamaan koulukeskushanketta, kertoo Kangasalan kaupungin rakennuspäällikkö Merja Saarilahti.

Lisätietoja

Kangasalan kaupunki
rakennuspäällikkö Merja Saarilahti
merja.saarilahti(at)kangasala.fi, p. 050 550 9062