Lamminrahkan ensimmäiset kadut ja eritasoliittymä on avattu yleiselle liikenteelle


Lamminrahkan valmiit katuosuudet ja Lamminrahkan eritasoliittymä Lahdentiellä (vt12) on avattu yleiselle liikenteelle. Eritasoliittymä ja valmiit katuosuudet ovat tähän asti olleet vain työmaaliikenteen käytössä.

Mossin puistokadun ja Rissonkadun risteys länteen

Valmiita katuosuuksia ovat Rissonkatu (noin 1,3 kilometriä) ja Mossin puistokadun alkuosa (noin 200 metriä). Muitakin katuja valmistuu vielä tämän vuoden aikana, mutta toistaiseksi muut kadut ovat vain työmaaliikenteen käytössä. Myös liikenteelle avatuilla katuosuuksilla liikkuu edelleen paljon työkoneita.

Muiden katujen avaamisesta yleiselle liikenteelle tiedotetaan erikseen.

Yleiselle liikenteelle avatut Lamminrahkan katuosuudet ja eritasoliittymä kartalla punaisella.

Lamminrahkan kadut rakennetaan urakoissa pääosin täysin valmiiksi kiveyksineen ja istutuksineen. Joiltain osin jalkakäytäviä on jouduttu jättämään murskeelle, jos esimerkiksi kaukolämpö rakennetaan jalkakäytävän alle jälkikäteen.

Lamminrahkan alueella on voimassa 30 km/h nopeusrajoitus ja koko alueen kattava pysäköintikielto eli pysäköinti on sallittu vain erikseen merkityillä pysäköintipaikoilla, joita on muun muassa Rissonkadun varrella.

Rissonkadun liikenteelle avaamisen myötä Lamminrahkaan pääsee sujuvasti tutustumaan myös pyörällä; Kangasalta tullessa Hinkantien alikulun kautta ja Tampereelta tullessa Rissonkadun kautta. Mossin puistokadulla pyöräilijöille on yksisuuntaiset pyöräkaistat ja Rissonkadulla pyöräily tapahtuu ajoradalla. Myös viheralueiden puistokäytävien pohjia on valmistunut ja niitä pitkin pääsee kulkemaan, mutta reittien viimeistely tehdään vasta ensi vuonna.

Haltijanmäen pientaloalue Rissonkadulta: Haltijankaari ja Kukkulankatu ja valmis Haltijanmäen leikkikenttä.

Myös bussiliikenne toimii jo nyt: Nyssen linjoilla 41/42 pääsee Lamminrahkan eritasoliittymän pysäkeiltä länteen TAYS:n raitiotiepysäkille ja itään Kangasalan keskustaan, myös viikonloppuna. Bussimatka TAYS:n pysäkille kestää seitsemän minuuttia ja Kangasalan keskustaan 13 minuuttia. Lamminrahka on Nyssen B-vyöhykettä. Eritasoliittymän bussipysäkeillä on runkolukittavilla pyörätelineillä varustetut pyöräkatokset.  

Bussipysäkki Rissonkadulla ja T2H Pirkanmaa Oy:n As Oy Kangasalan Mesin työmaata, näkymä Tampereelle päin.

Lisätietoja:

Sanna Karppinen, Kangasalan kaupunki, Lamminrahkan projektipäällikkö
p. 040 133 6329, sanna.karppinen(at)kangasala.fi

lamminrahka.fi