Kuohunparkin sisään- ja ulosajoa on helpotettu


Kuohunparkki, kuva Tero Hakala.

Viime vuoden lopulla avatun pysäköintitalo Kangasalan Kuohunparkin ahtaaksi koettuja sisään- ja ulosajoväyliä on paranneltu useilla muutoksilla.

Sisäänajoa on helpotettu viemällä lipukeautomaatti ja puomi reilusti pysäköintitalon sisäpuolelle. Sisäänajoista toinen, joka oli kapeampi, on poistettu kokonaan käytöstä.

Ulosajon ahtautta helpotettiin heti ongelman esiin tultua poistamalla käytöstä muutama poistumisporttien lähellä sijainnut parkkipaikka. Ulosajoja on edelleen käytössä kaksi. Poistettu sisäänajoväylä yhdistettiin toisen ulosajoväylän kanssa, jolloin ulosajoväylästä saatiin tehtyä aiempaa leveämpi. Lisäksi sen kulmaa loivennettiin siten, että sen ajettavuus on aikaisempaa huomattavasti helpompi. Reunimmainen ulosajo säästettiin nykyisellään, mutta sitä varten rakennettiin ajolinjaa ohjaava koroke, jotta auto olisi oikeassa kulmassa tullessaan lipukeautomaatille ja puomille.

Viikon 19 aikana siirrettyjen korokkeiden vanhoja paikkoja viimeistellään asfalttipaikkauksilla, ja myöhemmin keväällä maalataan vielä ulosajoon ohjaavat ajoreitit ja suuntanuolet hallin lattiaan. Tämän lisäksi Kirkkojärventietä on tarkoitus leventää vielä murskeella sisäänajon kohdalta toukokuun aikana.

– Uskon, että tehtyjen muutosten jälkeen Kuohunparkki täyttää oikein hyvin autoilijoiden tarpeet,  sanoo Kangasalan Parkki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Keskinen.

Ennen koronaepidemian aiheuttamaa poikkeustilannetta ja uimahallin sulkemista pysäköijiä oli Kuohunparkissa jopa noin 100 päivässä.

Kuohunparkissa on tilaa yli 300 autolle neljässä kerroksessa ja parkkiruutuja löytyy myös moottoripyörille ja sähköautoille latauspisteineen. Lisäksi rakennuksessa on viherkatto ja aurinkopaneelit.

Pysäköintitalon erityispiirteitä ovat Tarja Pitkänen-Walterin ja Susanna Majurin taide.

Kuohunparkin julkisuvussa näkyy kuvataiteilija, professori Tarja-Pitkänen Walterin teos.

Tarja-Pitkänen Walterin teos pysäköintitalon julkisivussa pohjautuu erivärisiin, osin peittäviin ja osin läpikuultaviin ajoneuvojen renkaiden jälkiin antaen viitteitä rakennuksen käyttötarkoituksesta.

Valokuvataiteilija Susanna Majurin teos Joutsen on yksi hänen Kuohunparkissa esillä olevista töistään.

Edesmenneen valokuvataiteilija Susanna Majurin teoksia on esillä talon porraskäytävässä ja hississä. Kangasalta kotoisin oleva Majuri tunnetaan taianomaisista kuvista, joissa vesi on usein keskeinen elementti. Pysäköintitalon teoksissa veden lisäksi tulee näkyviin myös muita Kangasalan luonnolle ominaisia piirteitä ja elementtejä.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Kari Hokkanen, Kangasalan Parkki Oy
p. 050 576 7995, kari.hokkanen@pirkanmaanlaatuisannointi.fi