Kunnat toivovat eläkkeellä olevia terveydenhuollon ammattilaisia, opiskelijoita tai alanvaihtajia rokottamaan


Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen kunnat tarvitsevat kipeästi lisää henkilökuntaa selvitäkseen väestön rokotuksista. Koronarokottajia tullaan lähiviikkoina rekrytoimaan runsaasti lisää.

Tiedote, PSHP

Sairaanhoitopiirin alueen kunnat vetoavat sellaisiin terveydenhuollon ammattilaisiin, jotka voivat elämäntilanteensa vuoksi tulla rokottamaan esimerkiksi muutamaksi viikoksi tai muutoin joustavasti. Kunnat toivovat, että esimerkiksi eläkkeellä, erilaisilla työvapailla tai muissa tehtävissä olevat terveydenhuollon ammattilaiset sekä alan opiskelijat tulisivat rokottamaan pirkanmaalaisia.

Työtä, jolla on merkitys

Väestön koronarokottaminen on tällä hetkellä pandemian torjunnan tärkein keino, koska sillä voidaan vähentää vaikean taudin ilmaantuvuutta ja suojella riskiryhmiä. Työlläsi tulee olemaan suuri kansanterveydellinen merkitys, ja olemme siitä hyvin kiitollisia.

Pistettäviä rokotteita saa antaa vain lääkäri ja asianmukaisen koulutuksen saanut terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, kätilö ja sairaanhoitajana laillistettu ensihoitaja. Terveydenhoitaja-, sairaanhoitaja- tai kätilöopiskelija voi toimia tilapäisesti sen laillistetun terveydenhuollon ammattihenkilön tehtävissä, johon hän opiskelee, sen jälkeen kun hän on suorittanut hyväksytysti kaksi kolmasosaa kyseisen koulutuksen opinnoistaan. Rokottamisen näytön voi ottaa vastaan kokenut rokottaja.

Vähintään 4. vuosikurssin suorittanut lääketieteen tai hammaslääketieteen kandidaatti voi antaa koronavirusrokotuksia, jos hänet on merkitty terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin, hänen perehdytyksestään on huolehdittu ja edellytykset lääkärin tai hammaslääkärin tehtävässä toimimiseen täyttyvät.Kunnat huomioivat avustaviin työtehtäviin rokotuspaikoille myös lääketieteen toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijat sekä sairaanhoidon opiskelijat.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä haluamaasi työskentelykuntaan sen rekrytointisivuston kautta (esim. Kuntarekry), jos haluat tulla palkatuksi rokotustehtäviin!

Yhteydenotot Kangasalla: koronarokotukset@kangasala.fi