Kulttuuriravintola Jalmari tuo uutta toimintaa Kangasala-taloon


Kangasala-talon ravintoloitsija vaihtuu 18.2.2021. Kulttuuriravintola Jalmari tuo perinteisten väliaikatarjoilujen ja kokouslounaiden lisäksi taloon uutta tarjontaa. Viikonloppuravintola avautuu uusitussa Galleria-tilassa keväällä tai kesällä, kunhan rajoitukset hellittävät. Kun kevätaurinko alkaa lämmittää, talon torinpuoleiselle seinustalle tulee kaivattu kesäterassi.

Mikael Laine ja Janne Heinonen Kangasala-talon ravintolan myyntitiskillä

Kuva: Kulttuuriravintola Jalmarin ravintolapäällikkö Mikael Laine ja toimitusjohtaja Janne Heinonen. Kuvaaja Irmeli Jokilampi

Kulttuuriravintola Jalmari kunnioittaa nimellään Kangasalan suuren kulttuuripersoonan Jalmari Finnen perintöä. Ravintoloitsijoina Kulttuuriravintola Jalmari Oy:ssä ovat toimitusjohtaja Janne Heinonen ja ravintolapäällikkö Mikael Laine. Heidän ajatuksissaan Jalmarista tulee viihtyisä ja paikallista kulttuuria tukeva paikka. Kangasala-teema näkyy vahvasti kahvilan ja ravintolan tuotteiden ja esiintyjien valinnassa.

–  Käytämme paikallisia ja kotimaisia tuotteita mahdollisuuksien mukaan. Tämä näkyy etenkin kausituotteissa. Lähdemme liikkeelle rauhallisesti, nykytilanteen huomioiden ja sitä kunnioittaen. Kasvatamme toimintaa maltilla ja tarkasti harkiten, sanoo ravintoloitsija Janne Heinonen.

–  Kulttuuriravintola Jalmarista tulee hyvän mielen ja rennon tunnelman paikka. Elävää musiikkia, brunsseja, klubi-iltoja, tasting- ja cocktail-tilaisuuksia. Olutta ja viinejä sekä pubiruokaa, Heinonen kuvailee.

Kangasala-talossa odotetaan innokkaasti aikaa, jolloin Kangasala-salissa voidaan jälleen järjestää konsertteja, teatteria, tanssia ja muita tapahtumia, ja kangasalalaisten oma elokuvateatteri K-Kino voi käynnistää toimintansa uudelleen. Onneksi Kimmo Pyykkö -taidemuseo voi toimia lähes normaalisti rajoitetuin asiakasmäärin. Taidemuseossa on avoinna näyttely Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmista, sekä kolmannen kerroksen pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee, joka esittelee nuoruutensa Kangasalla viettäneen kuvanveistäjä Kimmo Pyykön taidetta ja uraa. Museossa voi vierailla kymmenen henkilöä yhtaikaa ja yleisö jakautuu kolmeen kerrokseen, joten näyttelykäynti on turvallinen. Käytössä ovat uudet ääniopasteet, joista museovieraat voivat kuunnella teosten tarinoita.

Kulttuuriravintola Jalmarin uudet toiminnot tuovat lisää elämää Kangasala-taloon ja kahvila palvelee myös museovieraita.

– Uuden toimijan myötä Kangasala-talon tarjonta monipuolistuu entisestään. Tässä alkaa jo ihan odotella lämpimiä kesäiltoja suunmukaisen pikkupurtavan ja musiikkipitoisen terassimeiningin kanssa, sanoo Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Lisätietoja:
Kulttuuriravintola Jalmari Oy, toimitusjohtaja Janne Heinonen, 045 138 6651, ravintola@kangasala-talo.fi

Kangasala-talo Oy, toimitusjohtaja Timo Kotilainen, 040 631 6400, timo.kotilainen@kangasala-talo.fi

https://kangasala-talo.fi/

https://kimmopyykkotaidemuseo.fi/