Kulttuuri- ja hyvinvointitori kiinnosti kaupunkilaisia myös verkossa


Ensimmäistä kertaa viikon mittaisena ja täysin virtuaalisessa muodossa järjestetyn Kulttuuri- ja hyvinvointitorin livelähetykset ja videotallenteet keräsivät yli 1600 katsontaa.

Kulttuuri- ja hyvinvointitori on perinteisesti järjestetty Kangasalan Kulttuurikorttelissa yksipäiväisenä tapahtumana. Tilaisuus on vuosittain kerännyt tuhansia kävijöitä tutustumaan Kangasalan kolmannen sektorin toimijoihin sekä kaupungin tarjoamiin palveluihin. Kulttuuri- ja hyvinvointitori on loistava esimerkki osallistavasta tapahtumasta, joka on toteutettu yhdessä kaupungin ja siellä toimivien järjestöjen kanssa.

Tänä vuonna tapahtuma poikkesi täysin perinteisestä mallista. Se järjestettiin kokonaan verkossa ja lisäksi kokonaisuus oli viikon mittainen. Osallistujat pääsivät tutustumaan kaupungin järjestökenttään, tapahtumiin ja palveluihin sekä livelähetysten, videotallenteiden, että tekstimuotoisten kuvailujen merkeissä. Liveohjelmassa tutustuttiin kaupungin uuteen sähköiseen perhekeskukseen, kuultiin vinkkejä roskattomaan retkeilyyn, tavattiin valtuuston puheenjohtaja ja kaupunginjohtaja sekä kuultiin mm. SPR Kangasalan ja Kansallisten senioreiden edustajia, lisäksi puheenvuoroja kuultiin monen muun kaupungissa toimivan yhdistyksen riveistä.

Osana tapahtumaa katsottavissa oli myös katsojia aktivoivaa taukojumppaa, nukketeatteria ja taidenäyttelyitä. Lisäksi tapahtumaviikon ajan oli mahdollista osallistua visailuihin ja kilpailuihin, joista oli mahdollisuus voittaa palkintoja. Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla myös arvottiin kolme kappaletta 60 € arvoisia lahjakortteja kaupungin hyvinvointikyselyn pääkirjastossa tai Kangasalan kaupunki-infossa täyttäneiden kesken.

 

Kuvassa Miska Jokinen tapahtumassa.
Liveohjelmassa kuultiin mm. puheenvuoro järjestöagenttina toimimisesta.

 

Tapahtuman liveohjelmaa ja näiden tallenteita katsottiin viikon aikana 844 kertaa ja videoita 760 kertaa. Kaikki tapahtumassa suorana nähty ohjelma ja videot ovat katsottavissa aina 24.4.2021 saakka. Tulevina keväinä Kulttuuri- ja hyvinvointitori -tapahtuma tullaan toivottavasti näkemään perinteisessä kohtaamisia mahdollistavassa muodossaan, mutta suuren suosion myötä myös virtuaaliset sisällöt tulevat varmasti jatkumaan tapahtuman yhtenä osana.

 

Katso lisää Kulttuuri- ja hyvinvointitori -tapahtumasta 2021. Kaikki tallenteet myös katsottavissa 24.4.2021 saakka www.kangasala.fi/kulttuuritori.

Mitä pidit ohjelmasta? Anna palautetta ja vastaa asiakaskyselyyn osoitteessa https://bit.ly/3ssYSX2