Kouluruoan suosio yllätti Kangasalan ateriapalvelut


Kouluruoan suosio yllätti Kangasalan ateriapalvelut. Olemme saaneet yli 1700 tilausta etäkoululaisille. Tilausten korkea määrä ja pääsiäisen pyhät ovat vaikuttaneet siihen, että osa aterioista tulee olemaan valmisruokaa.

Tuotantomme Pikkolan keittiössä ei pysty pakkaamaan kysynnän mukaista määrää ruoka-annoksia. Pääsiäisen jälkeen on ollut vain yksi pakkauspäivä ja keskiviikkona ruokaa jaetaan viidessä pisteessä. Tiistaina pakattuja ruoka-annoksia on viety jakelukohteisiin odottamaan koululaisia. Maidot, tuorekurkut, näkkileivät, margariinirasiat ja valmiina ostetut sekä itsepakaut ruoka-annokset ovat noudettavissa keskiviikkona puolen päivän jälkeen.

Jakelupisteinä toimiville kouluille on laadittu jakelusuunnitelmat pääsiäisen pyhinä. Kouluilla jakelu tulee tapahtumaan useassa eri pisteessä. Toivomme, että turvallisuuden vuoksi hakuaikoja noudatetaan tarkasti ja muistetaan pitää 1-2 metrin etäisyys toisiin hakijoihin sekä ruoan jakelijoihin. Jakelu tapahtuu ulkona ateria- ja siivouspalveluiden palvelutyöntekijöiden toimesta ja koulunkäynninohjaajat toimivat ”liikenteenvalvojina”.

”Olemme kuitenkin hyvillä mielin ja iloisia, että kouluruoka on suosittua ja sitä kaivataan myös poikkeusolojen aikana”, toteaa Ateria- ja siivouspalvelupäällikkö Hannakaisa Haanpää.