Koronapandemian leviämisvaihe näkyy myös Kangasalan kaupungin toiminnassa


Pirkanmaan koronaepidemia on STM:n luokituksen mukaisesti leviämisvaiheessa. 


Pirkanmaan hankalaan koronatilanteeseen ei ole tullut helpotusta, ja tilanne on mennyt edelleen huonompaan suuntaan. Alueellinen pandemiaohjausryhmä totesi kokouksessaan 3.8., että Pirkanmaan sairaanhoitopiiri siirtyy koronaepidemian leviämisvaiheeseen.
 


Aluehallintoviraston viime viikolla päättämät kokoontumisrajoitukset ja turvavälimääräys tulevat voimaan torstaina 5.8.


Lisäksi pandemiaohjausryhmä suosittelee tapahtumanjärjestäjille, että tapahtumien turvallisuussuunnitelmissa yleisö jaotellaan omiin ryhmiinsä, jotka eivät kohtaa toisiaan, ja yleisöltä edellytetään maskin käyttöä.
 

 

Vahvat maskisuositukset pysyvät voimassa Pirkanmaalla. Etätyösuositusta alueella jatketaan syyskuun loppuun.

 

Peruskoulut ja lukio aloitetaan Kangasalla lähiopetuksena ja oppilaitoksilla on suunnitelmat valmiina myös etäopetukseen siirtymisen varalta, jos sitä hetkellisesti tarvitaan. Yli 12-vuotiaiden maskinkäyttösuositus jatkuu kouluissa ainakin siihen saakka, kunnes 12-15-vuotiaat ovat voineet saada kaksi  rokoteannosta.  Hygieniaohjeistuksia noudatetaan edelleen huolellisesti ja on erittäin tärkeää, ettei kukaan tule kouluun oireisena. Huoltajille lähetetään lähipäivinä lisätietoa Wilman kautta.

 

Kirjastossa suositellaan ripeää asiointia ja tarvittaessa rajoitetaan tiloissa yhtä aikaa olevien henkilöiden määrää. Kirjastoautossa voi asioida korkeintaan kuusi asiakasta kerrallaan. Suurin osa oleskelukalusteista ja noin puolet asiakakoneista ovat pois käytöstä. Käsihuuhdetta on tarjolla ja turvaväleistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käytöstä muistutetaan opastein ja kuulutuksin. Asiakaspalvelupisteissä on pleksit. Omatoimikirjastot ja taidetila Terra ovat auki.

 

Kulttuuritapahtumien järjestelyissä on huomioitu uudet koronaohjeistukset. Museoiden ilta järjestetään 12.8. Ohjelmaan on tehty joitakin muutoksia, mm. opaskierroksia on vähennetty ja ohjelmaa ja tarjoiluja pyritään järjestämään entistä enemmän myös ulkotiloissa.  Kävijämääriä valvotaan ja tarvittaessa rajoitetaan. Myös yleisöä pyydetään noudattamaan koronaohjeita. Kohteisiin voi tulla vain oireettomana ja muihin seurueisiin on pidettävä turvavälit. Maskin käyttöä suositellaan sekä ulkona että sisällä.

 

Kesäteatteriesitykset jatkuvat 15.8. saakka, mutta katsomon kapasiteettia on pienenetty alle puoleen maksimimäärästä. Esityksiin on maskisuositus ja yleisön jakaantuessa katsomon kolmeen eri lohkoon esitystä voi seurata turvavälein. Jo varattuja tai ostettuja lippuja ei peruta. Joihinkin esityksiin on myös vielä lippuja saatavilla.

 

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän linjauksen mukaan ryhmäharrastustoiminnassa aikuiset, nuoret ja lapset voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisä- että ulkotiloissa. 

 

Liikkuva nuorisotyö jatkuu. Kyläkolli liikkuu normaalisti ja tapaa nuoria auton ulkopuolella. 

Valkeakoski-opisto ja taiteen perusopetuksen oppilaitokset tiedottavat oppilaita omasta toiminnastaan. Kangasala-talo, Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja uimahalli ohjeistavat asiakkaitaan omilla verkkosivuillaan.  

 

Lisätietoja:  

vapaa-aikapalveluiden johtaja Marke Vornanen, p. 044481 3041
kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, p. 040 133 6311

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset | Tampereen yliopistollinen sairaala (tays.fi)
Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa
Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet