Koe elämyksellinen talviloma Kangasalla


Koulujen talvilomaa vietetään Pirkanmaalla 27.2.–7.3.2021. Kangasala tarjoaa hauskaa ja turvallista tekemistä kaikenikäisille lomalaisille ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksista museoihin.

Retkiluistelua Saarikylissä. Kuvaaja Tiia Ennala

Uusi Kirkkoharjun kahvila viettää avajaisia upeissa maisemissa Kirkkoharjulla funkkisnäkötornin juurella sunnuntaina 28.2.2021. Saarikylien retkiluisteluradalla ulkoillaan idyllisissä maalaismaisemissa. Suloisia maatilan eläimiä pääsee rapsuttelemaan Violan Puodissa lauantaisin.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Mobilia ovat avoinna koko talvilomaviikon ajan. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa taidesuunnistetaan ja Mobiliassa ratkotaan salapoliisitehtäviä sekä koetaan virtuaalinen ajoelämys aidolla Pappatunturilla. Lapset pääsevät uimaan ohjatuissa pienryhmissä Kangasalan uimahalli Kuohuun.

Retkeilyn ja ulkoilun ystävien kannattaa suunnata luontoon jollekin Kangasalan monista retkeilyreiteistä tai laavuista. Sorolan ulkoilu- ja virkistysalueella hiihdetään, lasketaan mäkeä ja noustaan kuntoportaita, alue tarjoaa monenlaista aktiviteettia talvipäiviin. Hiihtäjiä hemmotellaan hyvin hoidetuilla laduilla Kyötikkälässä ja Kirkkoharjulla.

Päivittyvä listaus Kangasalan talvilomaohjelmasta löytyy Visit Kangasalan nettisivuilta: https://visitkangasala.fi/ajankohtaista/talvilomalla-kangasalla/  

Ohjelmaa talvilomalla

Kirkkoharjun kahvilan avajaiset su 28.2. klo 10–18
Kahvila on avoinna koko lomaviikon 28.2.–7.3. klo 10–18.
Kirkkoharjun näkötornille ei pääse autolla. Pysäköinti Pirtin parkkipaikalla (os. Tapulintie 6), tai Tarpilankujan pysäköintialueelle (Kirkkoharjun koulun lähettyvillä)

Eläinten rapsutusta Violan Puodissa lauantaisin klo 12–16
Violan Puoti on ihastuttava sisustus- ja lahjatavarakauppa Kuhmalahdella, jonka pihapiirissä asustelee paljon eläimiä. Eläimiä pääsee tapaamaan puodin aukioloaikojen puitteissa.
Nuuruslahdentie 254, Kuhmalahti

Lasten taidesuunnistusta Kimmo Pyykkö -taidemuseossa lomaviikolla
Taidesuunnistuksen reitillä pääset tutkimusmatkalle taideteosten maailmaan. Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevään 2021 näyttely on Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta.
Taidemuseossa alle 18-vuotiaat vierailevat ilmaiseksi. Aikuisten sisäänpääsylipun hinta on  8 / 6 €, Museokortilla 0€.
Aukioloajat: ti-ke klo 11–17, to klo 11–19, pe-la klo 11–17 ja su klo 11–15, ma suljettu
Kuohunharjuntie 6, Kangasala

Mobiliassa ohjelmaa koko viikon ajan
Perheen pienimmille on tarjolla salapoliisitehtäviä ja isommat lapset innostuvat Sega Rally -rallipelistä. Pappatunturilla pääsee kokemaan virtuaalisen ajoelämyksen.
Mobiliassa 0–17 -vuotiaat vierailevat ilmaiseksi vanhemman seurassa. Aikuisten sisäänpääsylipun hinta on 12 / 9 / 5 €, Museokortilla 0 €.
Kustaa Kolmannen tie 75, Kangasala

Retkiluistelua Saarikylissä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–15
Vuokraa retkiluisteluvarusteet Haaviston luomutilan välinevuokraamosta tai luistele omilla varusteilla muutaman kilometrin pituisella jääradalla. Heikin Leivän kahvila ja leipomomyymälä palvelee aina lauantaisin klo 12–14, sekä hyvillä retkiluistelukeleillä myös pidemmillä aukioloajoilla ja sunnuntaisin. Tarkasta jäätilanne Retkiluistelurata, Saarikylät- Tour skating, Saarikylät -Facebook-sivuilta tai soittamalla: 040-5526460.
Pysäköinti Heikin Leivän / Haaviston luomutilan pysäköintipaikalle osoitteeseen:
Saarikylientie 888, Saarikylät

Sorolan ulkoilu- ja virkistysalue
Kangasalan uusin ulkoilu- ja virkistysalue Sorolassa tarjoaa hyvät puitteet ulkoiluun ympäri vuoden. Sorolan yli 300-askelman pituiset kuntoportaat, kaupungin ylläpitämä pulkkamäki, ja erilaiset hiihtoladut luovat mahdollisuuden monipuolisille ulkoiluhetkille. Hiihtolenkkiä voi jatkaa Sorolasta Kyötikkälään tai Kirkkoharjun näkötornille, jossa on mukava pitää evästauko uudessa Kirkkoharjun kahvilassa. Sorolan ulkoilualueelta löytyy myös nuotiopaikka, maastopyöräilyreittejä ja ratsastusreitti, kokeile myös polkujuoksua!
Pysäköinti Sorolan pysäköintipaikalla (os. Asemantie 179, Kangasala) tai isommalla Kyötikkälän pysäköintialueella, josta lyhyt matka Sorolaan (os. Lätsä-Pekan tie 19, Kangasala)

Retkeilyreitit ja laavut
Kangasalla on monia päiväretkeilyyn ja pidemmällekin vaellukselle soveltuvia reittejä luonnossa. Kaarinanpolku ja Laipanmaa tarjoavat retkeilyreittejä aina pidemmästä vaelluksesta lyhyempiin reitteihin. Lasten kanssa on helppo lähteä retkelle vaikkapa Lapinsaaren, Vehoniemen soramontun tai Ranta-Koiviston laavulle.

Kangasalan laavukartta: https://visitkangasala.fi/nae-ja-koe/luonto-ja-aktiviteetit/laavut/