Kimmo Pyyköltä mittava taidelahjoitus Kangasala-talo Oy:lle


Kimmo Pyykkö -taidemuseo on toiminut vuoden 2015 alusta lukien osana Kangasala-talon toimintaa. Museo on jo nyt vakiinnuttanut asemansa osana kangasalalaista kulttuuritarjontaa ja osana suomalaista museokenttää.

Viime viikolla Kangasala-talossa vietettiin juhlallinen hetki, kun kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykkö, kaupunginjohtaja Oskari Auvinen ja Kangasala-talo Oy:n toimitusjohtaja Timo Kotilainen kirjoittivat nimensä Kimmo Pyykön taidelahjoitusta koskevaan sopimukseen. Taiteilija Kimmo Pyykkö lahjoitti Kangasalan kaupungin omistamalle Kangasala-talo Oy:lle keskeisen osan taidemuseon kolmannessa kerroksessa sijaitsevan pysyvän näyttelyn Pitkän matkan ateljeen teoksista.

− Tämän lahjoituksen myötä iso lohko taiteilija Kimmo Pyykön elämäntyöstä siirtyy Kangasalan kaupungille. Vaikka elämä on kuljettanut valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettua taiteilijaa moneen paikkaan, Kimmo Pyykkö on aina halunnut profiloitua kangasalalaisena, emeritus professori Aulis Aarnio luonnehti tilaisuudessa.

Myös omassa puheessaan taiteilija Kimmo Pyykkö korosti Kangasalan Korvenperällä viettämänsä lapsuuden ja nuoruuden merkitystä sekä sen heijastumista taiteeseensa.

− Kangasalalaisuus ja erityisesti korvenperäläisyys ovat olleet ainutlaatuisessa roolissa elämässäni ja siksi elämäntyön lahjoittaminen juuri Kangasalan kaupungin huomaan tuntuu luontevalta.

Lahjoituksen myötä merkittävä osuus Kimmo Pyykön taidekokoelman omistajuudesta siirtyy kaupungille ja edelleen Kangasala-talo Oy:lle, joka toimii kokoelman ylläpitäjänä. Kangasala-talon oman kokoelman lisäksi kaupungilla ja taidemuseolla on deponointisopimus suuresta määrästä muita Kimmo Pyykön teoksia.

Kangasala-talon rakentamisen yhteydessä taiteilija Kimmo Pyykkö on lahjoittanut rakennuksen tiloihin teoksia, kuten kolmiosaisen Libretto-veistoksen, puureliefin Mielen maisema sekä pronssisen Elämänkaari-reliefin. Myös nämä teokset sekä Kangasala-talon eteen siirretty, kaupungin ennestään omistama Dialogi-veistos liitetään osaksi Kimmo Pyykkö -taidemuseon kokoelmaa.

Lisätietoja
kaupunginjohtaja Oskari Auvinen, p. 040 133 6311
Kangasala-talo Oy:n toimitusjohtaja Timo Kotilainen, p. 040 631 6400

http://kangasala-talo.fi/kimmo-pyykko-taidemuseo/kimmo-pyykko

Kuvat: Annikka Lampo

Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen ja Kimmo Pyykkö allekirjoittamassa sopimusta Kangasala-talossa.

 

Kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykkö Elämän estradi -teoksensa edessä taidemuseon 3. kerroksessa.  Teos Elämän estradi, 1970, rauta.

Kimmo Pyykkö ja Oskari Auvinen  Kimmo Pyykön Korvenperä -teoksen edessä taidemuseon 3. kerroksessa. Teos Korvenperä, 2014, puu, rauta, väri.