Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Kangasala-talo uuteen kävijäennätykseen


Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo ylsivät molemmat uuteen kävijäennätykseen vuonna 2019. Kangasala-talossa vieraili yhteensä 54 566 asiakasta, joista 15 733 kävi taidemuseossa.

Kangasala-talolle vuosi 2019 toi kasvua kaikilla osa-alueilla. Kävijämäärien lisäksi myös tapahtumamäärä nousi yli viiteen sataan.

Vuoden kohokohtia olivat muun muassa Hullu Prinssi -musikaali ja irlantilaisen musiikin tapahtuma Kangasala Irish Festival. Myös laaja elokuvatarjonta on otettu yleisön keskuudessa hyvin vastaan.

”Olen iloinen kasvusta ja erityisesti siitä, että olemme alkaneet tuntemaan yleisömme ja yleisö meidät. Tapahtumamäärät ja sisällöt ovat nyt sillä tasolla, joka viiden toimintavuoden jälkeen on tavoitteena ollutkin”, summaa toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Kevätkauden uusia tuulia ovat korkeatasoisen ohjelmiston lisäksi uudistukset aulan ja Gallerian sisustuksessa.

”Myös kevään myynti näyttää, että suunta on tänäkin vuonna kohti kasvavia kävijämääriä”, Kotilainen jatkaa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon suosituimmaksi näyttelyksi nousi alkuvuonna esillä ollut Samuli Heimosen näyttely, jossa vieraili yhteensä 7 797 ihmistä. Kangasalalaisen Einar Ilmonin taidetta kesäkuukausina esitelleessä näyttelyssä kävijöitä oli reilu 5 000 ja syyskuussa avattuun Riitta Nelimarkan näyttelyyn tutustui vuoden loppuun mennessä 2 789 kävijää. Kokonaiskävijämäärä kohosi viime vuodesta liki tuhannella asiakkaalla.

”Kävijämääriä tärkeämpää kuitenkin on, että asiakkaamme ovat löytäneet meidät. Näyttelytarjontamme sekä oheistapahtumat ovat osoittautuneet kiinnostaviksi”, iloitsee taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen.

Helmikuussa Kangasala-talolle tulee täyteen viisi ensimmäistä toimintavuotta. Taidemuseo hyväksyttiin valtionosuusmuseoksi vuoden 2020 alusta ainoana uutena taidemuseona Pirkanmaalla.